!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

«Κόλαφος» για Κοντοσταύλο το πόρισμα της Επιθεώρησης Εργασίας για την ΚΟΙΝΣΕΠ


d.s. kaisarianis - 2014 _kontostaylos
Εκτεθειμένη είναι πολιτικά  για τους χειρισμούς της στο θέμα της ΚΟΙΝΣΕΠ « Φροντίδας» η νέα Δημοτική Αρχή Καισαριανής.
Η απόφασή της , να διακόψει τη συνεργασία μαζί της , εκτός από τις επιπτώσεις που είχε στη λειτουργία των δημοτικών παιδικών σταθμών , που υπολειτουργούν  τώρα λόγω έλλειψη προσωπικού , με αποτέλεσμα φέτος να γίνουν δεκτά πολύ λιγότερα παιδιά από πέρυσι, οδηγεί το Δήμο και σε οικονομικές αλλά και δικαστικές περιπέτειες .
Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που έκανε η ίδια , σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου , η Επιθεώρηση Εργασίας καλεί το Δήμο να καταβληθούν αποζημιώσεις στα μέλη της ΚΟΙΝΣΕΠ μέχρι και τις 31 Γενάρη του 2015.
Αναλυτική ενημέρωση είχε ζητήσει , ο επικεφαλής της «Καισαριανής Τώρα»,  Χρήστος Βοσκόπουλος.
Ενημερώνοντας λοιπόν το Σώμα , η αντιδήμαρχος  , Φανή Χολέβα , ανάγνωσε στο Σώμα τι συστήνει η Επιθεωρήτρια Εργασίας , ενημερώνοντας παράλληλα για τη συνάντηση που είχε μαζί της .
                       Η Επιθεωρήτρια Εργασίας 
Όπως ανέφερε η κυρία Χολέβα, η Επιθεωρήτρια Εργασίας καλεί το Δήμο να προβεί στην άμεση αποπληρωμή των εργαζομένων έως 31/1/15, εφόσον υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία που καταδεικνύουν, ότι η ΚΟΙΝΣΕΠ «Φροντίδα» δημιουργήθηκε από το Δήμο και είναι αυτός ο κύριος υπεύθυνος για τη συνέχιση ή διακοπή της επιχείρησης. Και ως εκ τούτου, για την πληρωμή των εργαζομένων έως την 31/1/15.
Επίσης , επικαλείται το Εργατικό Δίκαιο , τονίζοντας ότι , αν και εφόσον υπάρχει γραπτή σύμβαση των εργαζομένων ορισμένου χρόνου έως και τις 30/1/15, οι εργαζόμενοι πρέπει να αποζημιωθούν ως τη συγκεκριμένη ημερομηνία, καθώς οι ίδιοι προσηκόντως παρέχουν στις υπηρεσίες τους και πρέπει να πληρώνονται από τον φορέα, από τον οποίο συντάχθηκε η σύμβαση.
Σε κάθε περίπτωση, υπογραμμίζει η Επιθεωρήτρια Εργασία,ς  «οφείλονται στους εργαζόμενους δεδουλευμένα, τα οποία συνιστούν παράβαση της εργατικής νομοθεσίας. Ως εκ τούτου, οι εργαζόμενοι μπορούν να καταθέσουν στην υπηρεσία, υπεύθυνη δήλωση, ώστε να τη διαβιβάσουμε στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Αθηνών για την ποινική δίωξη του εργοδότη. Τέλος, όσον αφορά στην υπερημερία του εργοδότη, για την μη παροχή εργασίας από το Σεπτέμβριο του 2014, έως 31/1/15, στους προσφεύγοντες συστήνει ότι αρμόδια είναι τα δικαστήρια».
                Χολέβα
Συνεχίζοντας η κυρία Χολέβα, ανέφερε ότι προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα, τους μετέφερε, ως εκπρόσωπος του Δήμου Καισαριανής, την απόφαση του έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου, ότι ο Δήμαρχος θα εξοφλήσει μέχρι 31/8/14 την ΚΟΙΝΣΕΠ «Φροντίδα» ως Δήμαρχος και ως Πρόεδρος του νομικού προσώπου «Μανωλίδης».
Μίλησε δε και για τη θέση που εκφράστηκε από τον προηγούμενο Πρόεδρο του νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου «Μανωλίδης» , Χρήστο Βοσκόπουλο, ο οποίος αναγνωρίζει ότι οφείλει προς τους προσφεύγοντες για τους μήνες Ιούλιος – Αύγουστος 2014, και αναζητάται ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η πληρωμή, καθώς άπτεται των διοικητικών διαδικασιών, η διαδικασία και ο τρόπος αποπληρωμής.
Πρόσθεσε δε, αναφερόμενη και πάλι στην τοποθέτηση του κ. Βοσκόπουλου, ότι «η σύμβαση της επιχείρησης «Μανωλίδης» με το συνεταιρισμό  «Φροντίδα», κατόπιν ομόφωνης απόφασης του διοικητικού συμβουλίου του νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου «Μανωλίδης» και του Δημοτικού Συμβουλίου επέκτεινε τη σύμβαση μεταξύ «Μανωλίδης» και «Φροντίδας», και Δήμου, στον οποίο παρείχαν υπηρεσίες οι προσφεύγοντες, από 30/4/14 που έληγε η σύμβαση, έως και 31/8/14.
Αυτή είναι αρχειοθετημένη ως νόμιμη πράξη στην Αποκεντρωμένη  Διοίκηση, στο οικονομικό σκέλος ωστόσο, χρειάζεται η έγκριση της επιτρόπου, την οποία δεν είχαμε, οπότε δεν νομιμοποιήθηκε το ένταλμα πληρωμής».
  Βοσκόπουλος
Παίρνοντας και ο ίδιος το λόγο, ο επικεφαλής της «Καισαριανής Τώρα» ,Χρήστος Βοσκόπουλος,  επισήμανε ότι η Επιθεωρήτρια Εργασίας αναγνωρίζει την τριμερή σχέση , μιλώντας για μια σύμβαση μέχρι 31/1/15. «Αυτό είναι ένα θέμα που ούτε στη δική μου σύντομη θητεία είχε ανακύψει, απλά όμως ανακύπτει τώρα. Άρα λοιπόν, με δεδομένο αυτό, που πιθανότατα αυτό θα οδηγηθεί και στα δικαστήρια, η ερώτηση μου είναι η εξής: Θα οδηγηθεί στα δικαστήρια; Γιατί μπορεί να διαμεσολαβήσει ο Δήμος κα να μην γίνει έτσι».
Εάν λοιπόν, συνέχισε, ο Επιθεωρητής Εργασίας επιμένει ότι αυτή η σύμβαση, σε σχέση με τους εργαζόμενους, τους καλύπτει μέχρι 31/1/16, το Δημοτικό Συμβούλιο θα πρέπει να ξαναδεί το θέμα, από τη στιγμή που όλο αυτό συνέβη εντός του Δήμου.
«Είναι δηλαδή μια διαδικασία την οποία ουσιαστικά έκανε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή και θεωρώντας ότι ο θεσμός έχει συνέχεια, δηλαδή δεν μπορούμε να πούμε ότι οι προηγούμενοι έστησαν αυτή την ΚΟΙΝΣΕΠ γι’ αυτό το λόγο, και η επόμενη Δημοτική Αρχή, το αγνοεί αυτό» παρατήρησε.
Κοντόσταυλος : Μέχρι 31/8
Απαντώντας στα παραπάνω, ο Δήμαρχος, Γιώργος Κοντόσταυλος, υποστήριξε αρχικά ότι οι ευθύνες στο συγκεκριμένο θέμα είναι κατανεμημένες, ενώ επανέλαβε την πρόταση της Δημοτική του Αρχής για πληρωμή των εργαζομένων μέχρι τις 31/8/14.
«Θεωρούμε ότι επειδή υπάρχει συνέχεια από την προηγούμενη διοίκηση, θα πληρώσω με δικό μου εντέλλεστε μέχρι 31/8» ανέφερε συγκεκριμένα, ενώ μίλησε γενικότερα για τις ΚΟΙΝΣΕΠ, λέγοντας ότι οδηγούν σ’ αυτή την κατάσταση.
             Καμπάκας : Αρωγοί δικαστικά
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, τέως Δήμαρχος , Αντώνης Καμπάκας,  υποστήριξε ότι η ΚΟΙΝΣΕΠ ήταν ένα εφεύρημα για το καλό του Δήμου και για τη λειτουργία των δομών του, το οποίο και απέδωσε.
Εξέφρασε παράλληλα την άποψη ότι από τη στιγμή που το Δημοτικό Συμβούλιο ανανέωσε μέχρι 31/8, μέχρι τότε έχει ο Δήμος υποχρέωση να πληρώσει.
Πρόσθεσε όμως,  ότι από εκεί και πέρα, αν το θέμα πάει στα δικαστήρια και κερδίσουν οι εργαζόμενοι, θα πρέπει να είναι αρωγός σε υπάλληλο που εργάζεται στο Δήμο επί δέκα επτά χρόνια και προσπάθησε να εξυπηρετήσει με τον τρόπο αυτό.
    Ιωαννίδης
Το γεγονός ότι αυτό που διαβάστηκε από την κ. Χολέβα, δεν είναι μια πρόταση της Επιθεωρήτριας, αλλά πρόκειται για πρακτικό, επισήμανε ο επικεφαλής της «Πόλης για Όλους» Θεόδωρος Ιωαννίδης και σημείωσε ότι επομένως περιλαμβάνει θέσεις που είναι κρίσιμες όταν εκδικαστεί η υπόθεση στο δικαστήριο.
  Σταμέλος
Τέλος, ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ηλίας Σταμέλος υπενθύμισε τη διαφωνία της παράταξης του με τις ΚΟΙΝΣΕΠ, ενώ έθεσε ζήτημα ενημέρωσης, επισημαίνοντας ότι το Δημοτικό Συμβούλιο θα έπρεπε να είχε ενημερωθεί για τη συγκεκριμένη εξέλιξη. Και αυτό επειδή, όπως τόνισε, αυτό δεν πρόκειται για ένα απλό χαρτί, αλλά για κάτι που μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο σε μελλοντικό δικαστήριο.
«Οφείλατε να μας δώσετε μια φωτοτυπία της απόφασης στο Δημοτικό Συμβούλιο» τόνισε μεταξύ άλλων.


http://newsta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.