!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Εκταμιεύονται τα χρήματα για το «Βοήθεια στο σπίτι»

Γιώργος Κοντογιάννης: Εκταμιεύονται τα χρήματα για το «Βοήθεια στο σπίτι»


Γιώργος Κοντογιάννης: Εκταμιεύονται τα χρήματα για το «Βοήθεια στο σπίτι» Παρέμβαση του βουλευτή Ηλείας της ΝΔ στη Βουλή
Προχωράει άμεσα η εκταμίευση των χρημάτων για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» και κατά συνέπεια και η πληρωμή των εργαζομένων, όπως προκύπτει από την απάντηση του Υπουργού Εργασίας στην Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης.
Όπως προκύπτει από την απάντηση του Υπ. Εργασίας: «Με την αριθμ. οικ. 21057/1624 (ΦΕΚ/Β’/1692/25.6.2014) Κοινή Υπουργική Απόφαση αποφασίστηκε η μεταφορά του ποσού των 24.500.000 ευρώ από το Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών (Α.Κ.Α.ΓΕ.) στην Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης Α.Ε. (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) για την κάλυψη του κόστους που αφορά στο 70% του εκτιμώμενου συνολικού ποσού μέχρι 35.000.000 ευρώ, για τις υπηρεσίες του Προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» από 1/10/2013 έως 30/9/2014.
Ήδη το παραπάνω ποσό έχει μεταφερθεί από το Λογαριασμό της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων του Α.Κ.Α.ΓΕ. στην Ε.Ε.Τ.Α.Α., η οποία θα αναλάβει και τη διάθεση προς τους φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Τέλος, με τις διατάξεις του άρθρου 64 του Ν.4277/14 δόθηκε παράταση του Προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» μέχρι 31/12/2014».
Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Κοντογιάννης με Ερώτηση που είχε καταθέσει στις 27.6.14 (α.π. 578) στη Βουλή προς τον Υπουργό Εργασίας,  είχε ζητήσει να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», επισημαίνοντας πως εδώ και μήνες σε πανελλαδικό επίπεδο οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι-γεγονός που ισχύει και για τους 80 εργαζόμενους στην Ηλεία, οι οποίοι συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε 1900 ηλικιωμένους, άτομα ανήμπορα με αναπηρίες, χωρίς να έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ, ενώ βρίσκονται σε συνεχή αβεβαιότητα για τη χρηματοδότηση και το μέλλον του θεσμού.



http://www.thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.