!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Τα μνημόνια διέλυσαν τις εργασιακές σχέσεις



Έρευνα της ΓΣΕΕ αποτυπώνει τις δραματικές επιπτώσεις του μνημονίου στις εργασιακές σχέσεις. Το οκτάωρο πλέον αποτελεί παρελθόν, από το 2009 η εκ περιτροπής εργασία έχει αυξηθεί κατά 73%, το 70% των εργαζόμενων έχει υπογράψει ατομική σύμβαση και περίπου 850.000 εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι για περισσότερο από 4 μήνες.

Σύμφωνα με την έρευνα της ΓΣΕΕ, που δημοσιεύει η εφημερίδα το Έθνος, η μερική απασχόληση και η εκ περιτροπής εργασία κυριαρχούν στην αγορά εργασίας με τους «εργαζόμενους» να απασχολούνται για λίγες ώρες μέσα στην  ημέρα ή μερικές ημέρες την εβδομάδα, με αποτέλεσμα την κατάρρευση των εισοδημάτων τους.

Από το 2009 η εκ περιτροπής εργασία έχει αυξηθεί κατά 73%, ο αριθμός των απασχολούμενων από τα 272.561 άτομα το 2009 έφτασε στο τέλος του 2013 τα 440.443 άτομα. Λιγότερο από 5 ημέρες την εβδομάδα εργάζονται 131.512 άτομα σε σχέση με τα 57.825 το 2009.

Είναι χαρακτηριστικό της πλήρους απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων το γεγονός ότι περισσότερες από τις μισές συμβάσεις εργασίες μετατράπηκαν σε ατομικές με μονομερή απόφαση του εργοδότη. Οι μετατροπές των συμβάσεων σε ατομικές συνοδεύθηκαν από μειώσεις μισθών που ξεκινούν από το 10% και αγγίζουν το 40%.

Ταυτόχρονα περισσότεροι από 850.000 εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι για πάνω από 4 μήνες.  


Πηγή: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.