!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Παρέμβαση στην βουλή για την καταβολή δεδουλευμένων σε εργαζόμενους, μέσω ΕΣΠΑ στις κοινωνικές δομές των Δήμων και τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.

Συζητήθηκε στην Ολομέλεια η επίκαιρη ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής κ Μίκα Ιατρίδη, σχετικά με την καταβολή των δεδουλευμένων εργαζόμενων σε παιδικούς σταθμούς  μέσω ΕΣΠΑ  και την προοπτική οι εργαζόμενοι αυτοί να αποκτήσουν μόνιμη σχέση εργασίας
Σε αρκετούς Δήμους εργαζόμενοι που απασχολούνται σε Παιδικούς Σταθμούς ή άλλες κοινωνικές δομές μέσω των Προγραμμάτων ΕΣΠΑ, παραμένουν απλήρωτοι  είτε  γιατί δεν έχουν δημοσιευτεί ακόμη οι συμβάσεις  τους  στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ) είτε γιατί  η ανανέωση των συμβάσεων τους έχει γίνει πριν την δημοσίευση τους στο ΦΕΚ  με αποτέλεσμα το Ελεγκτικό Συνέδριο να  επιστρέφει αθεώρητα τα χρηματικά εντάλματα στους Δήμους  . Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι να μην αναγνωρίζονται στους εργαζόμενους αρκετές ημέρες εργασίας και οι αντίστοιχες αποδοχές και  κινδυνεύουν να χάσουν οριστικά τα δεδουλευμένα τους.

   Στην απάντηση του ο Υφυπουργός, κ. Ντόλιος, ανέφερε ότι το πρόβλημα είναι υπαρκτό, αλλά οι εργαζόμενοι δεν θα χάσουν τα δεδουλευμένα τους και ήδη λύνεται άμεσα το ζήτημα. Παρόλα αυτά, σημείωσε, σε συνεργασία με το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης εξετάζεται και το ενδεχόμενο νομικής ρύθμισης, ώστε να μην παρουσιάζονται αντίστοιχα ζητήματα.
Ξεκαθάρισε πάντως, ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αποκτήσουν μόνιμη σχέση εργασίας οι εργαζόμενοι, οι οποίοι μέσω ΕΣΠΑ, απασχολούνται στις κοινωνικές δομές των Δήμων. Τόνισε, ακόμη, ότι υπάρχει μέριμνα για τους μικρότερους νησιωτικούς και ορεινούς Δήμους


http://enimerosiypallilonota.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.