!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

1.100 δημοτικοί παιδικοί σταθμοί χωρίς άδεια – Κίνδυνος λουκέτου από 1η Ιανουαρίου

 
 
Απειλή λουκέτου αντιμετωπίζουν μετά την 1η Ιανουαρίου 2015 περισσότεροι από 1.100 δημοτικοί παιδικοί σταθμοί όπου φιλοξενούνται περίπου 55.000 βρέφη και νήπια καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί εδώ και χρόνια οι τυπικές και ουσιαστικές διαδικασίες αδειοδότησής τους.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου, πρόκειται για τους πρώην Κρατικούς Παιδικούς Σταθμούς που μεταβιβάσθηκαν κυρίως από το υπουργείο Υγείας στους δήμους της χώρας χωρίς να προβλεφθεί μηχανισμός ώστε να πιστοποιείται η δυναμικότητά τους από κάποιο φορέα, όπως συμβαίνει με τους ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς. Και είναι οι ιδιωτικοί σταθμοί οι οποίοι τώρα κινήθηκαν και ζητούν τον έλεγχο της νόμιμης λειτουργίας τους καθώς στις 31/12/2014 λήγει και η τελευταία παράταση που δόθηκε στη μεταβατική λειτουργία τους.
Το θέμα καταγγέλθηκε σε πρόσφατο Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) από τον τέως πρόεδρο της Κοινωνικής Επιτροπής και δήμαρχο Νεάπολης Συκεών Σίμο Δανιηλίδη, ο οποίος επεσήμανε και τις πιέσεις της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών να «χτυπήσουν» με αυτόν τον τρόπο τον ανταγωνισμό. Σημειώνεται ότι τα τελευταία χρόνια έχουν ενταθεί το επιχειρηματικό ενδιαφέρον και ο ανταγωνισμός στο χώρο καθώς εφαρμόζεται με τεράστια επιτυχία το πρόγραμμα ενίσχυσης από ευρωπαϊκά κονδύλια των οικογενειών που θέλουν να στείλουν τα παιδιά τους σε βρεφονηπιακούς σταθμούς. Φέτος διατέθηκαν 200 εκατ. ευρώ, ενώ φάνηκε αυξημένη και η τάση των γονέων να επιδιώκουν τη φιλοξενία των παιδιών τους σε ιδιωτική μονάδα εφόσον υπάρχει στην περιοχή τους.
 
 
 
 
 
 
 
πηγή http://www.aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.