!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

ΚΗΦΗ ΕΛΛΑΔΟΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ              
ΚΗΦΗ ΕΛΛΑΔΟΣ                                                                        Ηράκλειο 05/12/2014

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ                                                                  Αρ. Πρωτ.: 24

Πληρ. Φουκάκη Μιχαέλα
Τηλ. 2894022903, 6947429473                                       

  ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ



            Την Τρίτη 02/12/2014 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας με επικεφαλή τον Υφυπουργό Εργασίας, κ. Κεγκερόγλου και όλους τους συναρμόδιους φορείς προκειμένου να συζητηθούν θέματα που αφορούν τα ΚΗΦΗ, τα οποία για πολλοστή φορά βρίσκονται στη λήξη των συμβάσεων τους.
            Η συνεργασία αυτή πραγματοποιήθηκε έπειτα από συνάντησηπου είχε το Δ.Σ. του συλλόγου  με τονΥφυπουργό Εργασίας, κ. Κεγκέρογλου στις 02/12/2014. Παρόντες ήταν εκπρόσωποι από τα Υπουργεία Εσωτερικών και Ανάπτυξης & Διοικητικής Μεταρρύθμισης, από την Διαχειριστική Αρχή, την ΕΕΤΑΑ, την ΚΕΔΕ και φυσικά εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων στα ΚΗΦΗ.
            Οι παρατάσεις με νομοθετική ρύθμιση είναι ο συνήθηςτρόπος για να καλυφθεί το μεσοδιάστημα που προκύπτει από τη λήξη της μίαςσύμβασης έως την σύναψη της επόμενης με το νέο κοινοτικό πλαίσιο.
            Βέβαια τα πράγματα όσο απλά φαίνονται τόσο πολύπλοκα είναι και κάθε φορά γίνονται δυσκολότερα, γι’ αυτό άλλωστε ζητήσαμε μια τέτοια συνάντηση.
            Μετά από αρκετό διάλογο μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέωναποφασίστηκε να γίνει η νομοθετική ρύθμιση άμεσα, μέσα στις επόμενες 10 ημέρες, που  θα περιλαμβάνει το διάστημα από 01/01/2015 έως και την υπογραφή σύμβασης με τα Π.Ε.Π. έτσι ώστε να αποφευχθούν προβλήματα για τις δομές εκ των οποίων
37 συμβάσεις λήγουν στις 31/12/2014,
10 συμβάσεις στις 30/01/2015 και
24 συμβάσεις έως 31/9/2015.
            Ακόμα ο Σύλλογος μας πρότεινε να υπογραφεί σύμβαση από την αρχή έως και τη λήξη του Κοινοτικού Πλαισίου και όχι ετήσιες συμβάσεις που δημιούργησαν τεράστια προβλήματα χρηματοδότησης, αφού κάθε παράταση καθυστερούσε σημαντικά την καταβολή δεδουλευμένων των εργαζόμενων, γεγονός που είναι πια όχι δυσβάσταχτο, αλλά αβάσταχτο για τους εργαζόμενους, ενώ επιπλέον δυσβάσταχτο είναι το κόστος στους Κ.Α.Π. που καλύπτουν οικονομικά τις δομές. 
Ακόμα τονίστηκε το διαχειριστικό κόστος που έχει η διαδικασία αυτή.
            Η αντιμετώπιση ήταν θετική και αναφέρθηκε ότι το μικρότερο διάστημα σύμβασης θα πρέπει να είναι τουλάχιστον τα τρία χρόνια. Ακόμα σημειώθηκε πως το επόμενο κοινοτικό πλαίσιο θα υλοποιηθεί μέσω των περιφερειακών προγραμμάτων γεγονός για το οποίο οι περιφέρειες είναι ήδη ενήμερες όπως ανέφερε η προϊσταμένη της Διαχειριστικής Αρχής, η οποία τόνισε πως θα ήταν σκόπιμο να πραγματοποιηθούν συναντήσεις των εργαζομένων και στις 13 περιφέρειες προκειμένου να συζητηθούν επιμέρους θέματα.


                                                                      Καλή συνέχεια  & Καλές Γιορτές!
           
       Η Πρόεδρος                                                                                Η Γραμματέας
Μαθιουδάκη Εμμανουέλα                                                               Φουκάκη Μιχαέλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.