!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Κ. Μητσοτάκης: Αναγκαία η εκχώρηση υπηρεσιών του Δημοσίου στον ιδιωτικό τομέα


Στον ιδιωτικό τομέα προβλέπεται να εκχωρηθούν υπηρεσίες του Δημοσίου που δεν καλύπτονται από μόνιμους δημοσίους υπαλλήλους, σύμφωνα με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη και τα όσα είπε σε συνέντευξή του στον Realfm.
Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης όταν του ζητήθηκε να αναφερθεί σε τομείς που μπορούν να εκχωρηθούν στον ιδιωτικό τομέα, απάντησε: «Μπορώ να αναφέρω ενδεικτικά υπηρεσίες υποστήριξης, όπως υπηρεσίες καθαρισμού, υπηρεσίες φύλαξης, υπηρεσίες, οι οποίες σε πάρα πολλές άλλες δημόσιες διοικήσεις δεν καλύπτονται από μόνιμους δημοσίους υπαλλήλους».
Στην ερώτηση για το αν προβλέπεται μέσα στο 2014 η εκχώρηση αρμοδιοτήτων του Δημοσίου στον ιδιωτικό τομέα, όπως για παράδειγμα αυτές της φύλαξης ή καθαρισμού ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Είναι κάτι το οποίο σε ένα βαθμό ήδη συμβαίνει. Συμβαίνει όμως ανοργάνωτα και χωρίς να έχουμε κάνει μία συστηματική μελέτη του κόστους οφέλους αυτών των υπηρεσιών. Να σας δώσω ένα άλλο παράδειγμα μιας και μου αναφέρατε αυτό των υπηρεσιών καθαρισμού. Εποχική φύλαξη αρχαιολογικών χώρων. Μιλάμε για καινούργιες προσλήψεις όχι για απολύσεις ανθρώπων οι οποίοι δουλεύουν πολλά χρόνια. Πράγματι είναι πολύ δύσκολο να διώξει κανείς κάποιον άνθρωπο ο οποίος ήδη δουλεύει πολλά χρόνια.»
Και σημείωσε: «Αλλά αν θέλουμε να σχεδιάσουμε από τώρα για το 2015, γιατί θα πρέπει οι εποχικές θέσεις φύλαξης στους αρχαιολογικούς χώρους, τα 8μηνα αυτά, να καλύπτονται αποκλειστικά και μόνο από συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Γιατί δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε μία καινούργια αγορά εργασίας, καινούργιες εταιρείες που να συνδέουν τις υπηρεσίες που παρέχουν με το τοπικό τουριστικό προϊόν και να παρέχουμε αυτή την υπηρεσία, να έχουμε ανοιχτά μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, όπως θα τους έχουμε για πρώτη φορά εφέτος, αλλά χρησιμοποιώντας ένα διαφορετικό μοντέλο σύμπραξης με τον ιδιωτικό τομέα».
Η εσωτερική κινητικότητα είναι χρήσιμο εργαλείο και δεν συνδέεται με απολύσεις
Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε χρήσιμο εργαλείο την εσωτερική κινητικότητα στο Δημόσιο.«Ποτέ δεν είπα ότι δεν πρέπει να γίνονται απολύσεις στο δημόσιο και εξακολουθώ να το πιστεύω αυτό. Απλά οι απολύσεις δεν πρέπει να συνδέονται με ένα χρήσιμο εργαλείο που είναι το εργαλείο της εσωτερικής κινητικότητας στο δημόσιο».
Και πρόσθεσε: «Απολύσεις πρέπει να γίνονται και στις περιπτώσεις εκείνες όπου προφανώς έχουμε υπαλλήλους οι οποίοι είναι πειθαρχικά υπόλογοι, οι οποίοι βρίσκονται παρανόμως στο δημόσιο και διαπιστώνουμε μέσα από έναν πολύ συστηματικό έλεγχο που έχουμε ξεκινήσει ότι είναι πολύ περισσότερες οι περιπτώσεις από αυτές που υποψιαζόμασταν και φυσικά ενδέχεται πάντα να προκύψουν απολύσεις και σε περιπτώσεις όπου αποφασίζει το δημόσιο να συρρικνώσει τις δομές του και ενδεχομένως να εκχωρήσει ένα κομμάτι των αρμοδιοτήτων που ασκεί και στον ιδιωτικό τομέα. Κι αυτή είναι μία συζήτηση».
Στο ζήτημα αν είναι ηθικό να απολύεται μία καθαρίστρια στα 50 της χρόνια ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης τόνισε: «Και για τις περιπτώσεις εκείνες όπου για πρώτη φορά μετά από 100 χρόνια απολύονται δημόσιοι υπάλληλοι, εμείς προβλέψαμε στο πολυνομοσχέδιο να υπάρχει αποζημίωση. Δεν προβλεπόταν από τον νόμο επειδή ακριβώς ήταν αδιανόητο να υπάρξει απόλυση δημοσίου υπαλλήλου, προβλέπουμε και αποζημίωση και ένταξή του στον ΟΑΕΔ και ένταξή του σε χρηματοδοτούμενα προγράμματα επανακατάρτισης».


 aftodioikisi.gr

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ Ν.ΕΥΒΟΙΑΣ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                  
Την Παρασκευή 28/3/2014 πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές του σωματείου για την ανάδειξη Δ.Σ , Ελεγκτικής Επιτροπής και αντιπροσώπων για το Εργατικό Κέντρο.
Για το Δ.Σ έλαβαν και εκλέγονται μετά τη σύσταση σε σώμα:
Κέλλυ Φράγκου ( πρόεδρος ) 38 ψήφοι
Φωτεινή Σπανού ( γραμματέας ) 38 ψήφοι
Χρυσοβαλάντης Βάχος ( ταμείας ) 26 ψήφοι
Δώρα Λύτρα ( μέλος ) 24 ψήφοι
Μαρία Πετρογιάννη ( μέλος ) 23 ψήφοι
Αναπληρωματικά μέλη:
Αργυρούλα Αγγέλου  16 ψήφοι
Μαρία Κουντούρη 14 ψήφοι
Για την Ελεγκτική Επιτροπή εκλέγονται:
Λάμπρος Τσάκος 39 ψήφοι
Βασιλική Λάμπρου 30 ψήφοι
Παγώνα Τσαλίδου 26 ψήφοι
Για το Εργατικό  Κέντρο εκλέγονται:
Φωτεινή Σπανού 32 ψήφοι
Αναπληρωματική:
Μαρία Κουντούρη 26 ψήφοι
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Κέλλυ Φράγκου                                                             Φωτεινή Σπανού

Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. στο Δήμο Αμαρουσίου

“Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις” (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.) στο Δήμο Αμαρουσίου : Η πόρτα της ιδιωτικοποίησης άνοιξε


Ο νέος προεκλογικός στρατός της διοίκησης Πατούλη
Η δημοτική αρχή Αμαρουσίου, αποφάσισε να εκχωρήσει τόσο τις υπηρεσίες καθαριότητας, όσο και τις κοινωνικές υπηρεσίες (παιδικοί σταθμοί, Κ.ΑΠ.Η. «βοήθεια στο σπίτι, ψυχοκοινωνική υποστήριξη κ.α.) , σε ιδιωτικές εταιρίες που φέρουν πλέον τον εύηχο τίτλο «Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.).
Με αδιαφάνεια και χωρίς να δημοσιοποιεί ακόμα και σήμερα τα ονόματα των εταίρων της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. για τις κοινωνικές υπηρεσίες, έφερε εκτός ημερησίας διάταξης (δηλαδή στα μουλωχτά) το θέμα στη συνεδρίαση του Νομικού Προσώπου του Δήμου (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α.) την περασμένη Τρίτη.
Η απόφαση αυτή της διοίκησης Πατούλη βρίσκεται σε πλήρη ταύτιση με τις μνημονιακές πολιτικές που προωθεί η τρικομματική κυβέρνηση.
Τις πολιτικές που πρότεινε σε παλαιότερες συναντήσεις του με το δήμαρχο Αμαρουσίου ο “γνωστός” μας πια κ. Φούχτελ μεταφέροντας την τεχνογνωσία της Γερμανικής κυβέρνησης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Οι «Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις», τις οποίες θα χρηματοδοτήσει ο Δήμος Αμαρουσίου ή το Νομικό του Πρόσωπο “Ο.ΚΟΙΠ.Α.Δ.Α.”, μέσω των συμβάσεων που θα υπογράψει, είναι κατ’ ουσία δουλεμπορικές καθώς θα απασχολούν εργαζόμενους με μισθούς της τάξεως των 350 ευρώ, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, για την παροχή των υπηρεσιών που πραγματοποιούν σήμερα εργαζόμενοι του Δήμου με διάφορες σχέσεις εργασίας (μόνιμοι υπάλληλοι αορίστου χρόνου, συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου κ.α.).
Το φάσμα της απόλυσης των υπαλλήλων του Δήμου, εάν λάβουμε υπόψη μας τα περί “κινητικότητας” και “κατάργησης νομικών προσώπων” που ακούμε καθημερινά από τα χείλη των υπουργών της εσωτερικής τρόικας, είναι πλέον ορατό.
Η αντικατάσταση των εργαζομένων του δήμου, από ενοικιαζόμενους εργαζόμενους από τις ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. είναι το μελλοντικό σχέδιο της κυβέρνησης και βρίσκει τη διοίκηση του δήμου Αμαρουσίου πρόθυμη να παίξει για ακόμα μια φορά το ρόλο του δήμου πιλότου.
Η διοίκηση Πατούλη για ακόμα μια φορά αναιρεί αυτά που είχε υποστηρίξει στο παρελθόν. Είναι νωπή η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, όπου αναφέρεται ρητά πως δεν θα χρησιμοποιηθούν οι ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. για τις υπηρεσίες του Δήμου.
Η διοίκηση Πατούλη προτιμά να χαρακτηριστεί ως ψεύτρα και αφερέγγυα παρά να δυσαρεστήσει τους κυβερνητικούς εταίρους και τον φίλο της κ. Φούχτελ.
Υπάρχει όμως και ένας ακόμα λόγος που η διοίκηση Πατούλη επιχειρεί τη συνεργασία με τις ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. :
Επιθυμεί να χρησιμοποιήσει τις «Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις» ως προεκλογικό στρατό. Με τα χρήματα των δημοτών για τις ανταποδοτικού χαρακτήρα υπηρεσίες (π.χ. καθαριότητα), θα πραγματοποιήσει, μέσω των ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ., τα ρουσφέτια που δεν μπορεί να κάνει μέσω του Δήμου. Θα επιδιώξει την πολιτική της επιβίωση για ακόμα μια φορά με τα χρήματα των δημοτών.
  
Η δημοτική κίνηση «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ» καλεί τους εργαζόμενους του δήμου, να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους και το εργασιακό του μέλλον και να αποτρέψουν άμεσα, με οποιονδήποτε τρόπο επιλέξουν τη λειτουργία τέτοιων ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. στις υπηρεσίες του Δήμου.
Η δημοτική κίνηση «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ» καλεί τους πολίτες του Αμαρουσίου, να υπερασπιστούν το δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δήμου (καθαριότητα, κοινωνικές υπηρεσίες, κ.α.) και να μην επιτρέψουν να σπαταληθούν τα χρήματά τους για τη δημιουργία του νέου προεκλογικού, πελατειακού στρατού της διοίκησης Πατούλη.
Η μελλοντική ιδιωτικοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών είναι βέβαιο (υπάρχουν πάρα πολλά παραδείγματα) πως θα φέρει την αύξηση του κόστους, την πτώση της ποιότητας και ανύπαρκτα εργασιακά δικαιώματα για τους εργαζόμενους.
http://ermispress.gr

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΒΣΣ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

(ΕΠΥΒ-ΚΜ) 
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
"ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ"
ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η (ΕΠΥΒ-ΚΜ) Ένωση Προσωπικού Υπηρεσιών "Βοήθεια στο Σπίτι" Κεντρικής Μακεδονίας, στη ΓΣ της 29ης Μαρτίου 2014, αποφάσισε ομόφωνα να συμμετέχει στη 48ωρη πανελλαδική απεργία του ΒσΣ, 3 και 4 Απριλίου 2014, με κατέβασμα και δυναμική παρουσία στην Αθήνα στις 3 Απριλίου 2014, απαιτώντας:

1. ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ των εργαζομένων του ΒΣΣ που παραμένουν απλήρωτοι επί σειρά μηνών (5 κ΄άνω). 
2. ΣΤΑΘΕΡΗ ΡΟΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ στους φορείς υλοποίησης του ΒΣΣ 
3. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΒΣΣ και της Κοινωνικής φροντίδας μέσω ΜΚΟ και ΚΟΙΝΣΕΠ. Καμία ανοχή στα συμφέροντα που προωθούν Ιδιώτες σε υπηρεσίες των Δήμων και στην Φροντίδα των Ηλικιωμένων και των Ατόμων με Αναπηρία. Η Μέριμνα και η Φροντίδα των αδυνάτων και ανήμπορων πολιτών είναι υποχρέωση της Πολιτείας. 
4. ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ για όλους τους πολίτες 
5. ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΒΣΣ που παρέχουν υπηρεσίες εδώ και 12 συνεχή χρόνια καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες και έχουν προσληφθεί με διαδικασίες ΑΣΕΠ. Σύσταση Κοινωνικών Υπηρεσιών σε όλους τους Δήμους και ένταξη όλων των εργαζομένων των Κοινωνικών Δομών σε αυτές. Ενιαία Δομή Πρόνοιας σε κάθε Δήμο για την συντονισμένη και αποτελεσματικότερη στήριξη των πολιτών που χρήζουν βοηθείας από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Πολιτεία.

Εκ του Δ.Σ.


                        Η Πρόεδρος                                  Η Γ. Γραμματέας

                   Ιωακειμίδου Ζωή                              Φανάρα Θεοπίστη

Σε ομηρία 80 Ηλείοι εργαζόμενοι και 1900 ανήμποροι πολίτες!























Πανελλαδική απεργία  3 και 4 Απρίλη για τους εργαζόμενους στο «Βοήθεια στο Σπίτι»
- Δουλεύουν απλήρωτοι 8 μήνες
Σε ομηρία εξακολουθούν να βρίσκονται, για πολλοστή φορά, οι 80 εργαζόμενοι των προγραμμάτων «Βοήθεια στο Σπίτι» που υλοποιούνται στους Δήμους της Ηλείας καθώς τους τελευταίους 8 μήνες δεν έχουν λάβει ούτε ευρώ για τις υπηρεσίες που παρέχουν σε 1900 ηλικιωμένους, άτομα ανήμπορα και με αναπηρίες.

Οι εργαζόμενοι του «Βοήθεια στο Σπίτι» όλης της χώρας, απεργούν στις 3 και 4 Απρίλη, και πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Βουλή την προσεχή Πέμπτη διεκδικώντας όχι μόνο την αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους αλλά και την διατήρηση των προνοιακών τους δομών.  
«Φτάνει πια η κοροϊδία!» επισημαίνει η εκπρόσωπος των εργαζομένων της Ηλείας κ. Διονυσία Παπαγιαννακοπούλου, απευθύνοντας κάλεσμα προς όλους τους συναδέλφους της να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα διατρανώνοντας από κοινού την αντίθεση τους στη διάλυση του κοινωνικού κράτους μέσω του νέου μοντέλου των ΚΟΙΝΣΕΠ.
«80 εργαζόμενοι στην Ηλεία παραμένουμε απλήρωτοι επί μήνες, επειδή η πολιτεία δεν ενδιαφέρεται για την διαρκή προσφορά μας σε περισσότερους από 1900 ηλικιωμένους, άτομα με αναπηρία και ανήμπορους συμπολίτες μας. Σκέφτηκε κανείς, τι θα απογίνουν όλοι αυτοί, αν εμείς σταματήσουμε να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας; Μπροστά σε αυτή την εξέλιξη, συμμετέχουμε όλοι οι Ηλείοι εργαζόμενοι, στην απεργιακή κινητοποίηση του προσωπικού του Βοήθεια στο Σπίτι όλης της χώρας, την Πέμπτη μπροστά από τη Βουλή. Όπου και αν έχουμε απευθυνθεί, στο δήμο, στην κοινωφελή και στα συναρμόδια υπουργεία κανείς δεν μας δίνει σαφείς απαντήσεις για το τι συμβαίνει και δεν πληρωνόμαστε… Δεν είναι δυνατόν, με τα δικά μας λεφτά, να μιλούν για πλεόνασμα και να κοροϊδεύουν τον κόσμο!».
Οι εργαζόμενοι απαιτούν:
1. Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων του ΒΣΣ που παραμένουν απλήρωτοι επί σειρά μηνών.
2. Σταθερή ροή χρηματοδότησης στους φορείς υλοποίησης του ΒΣΣ
3. Όχι στην ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση του ΒΣΣ και της Κοινωνικής φροντίδας μέσω ΜΚΟ και ΚΟΙΝΣΕΠ. Καμία ανοχή στα συμφέροντα που προωθούν Ιδιώτες σε υπηρεσίες των Δήμων και στην Φροντίδα των Ηλικιωμένων και των Ατόμων με Αναπηρία. Η Μέριμνα και η Φροντίδα των αδυνάτων και ανήμπορων πολιτών είναι υποχρέωση της Πολιτείας.
4. Δωρεάν παροχή κοινωνικής φροντίδας για όλους τους πολίτες
5. Διασφάλιση των εργαζομένων του ΒΣΣ που παρέχουν υπηρεσίες εδώ και 12 συνεχή χρόνια καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες και έχουν προσληφθεί με διαδικασίες ΑΣΕΠ. Σύσταση Κοινωνικών Υπηρεσιών σε όλους τους Δήμους και ένταξη όλων των εργαζομένων των Κοινωνικών Δομών σε αυτές. Ενιαία Δομή Πρόνοιας σε κάθε Δήμο για την συντονισμένη και αποτελεσματικότερη στήριξη των πολιτών που χρήζουν βοηθείας από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Πολιτεία.
Κική Κολοβέρου


 http://www.eproini.gr

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Σ. ΚΟΛΙΖΕΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΚΑΪ

Η Πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων "Βοήθεια στο Σπίτι" Ν. Αττικής κ. Σοφία Κολιζέρα, μίλησε σήμερα στην εκπομπή του Γ. Αυτιά, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, για τους εργαζόμενους του ΒσΣ, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 7-8 μήνες.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ (από το 34' και μετά)

Κοροϊδία της κυβέρνησης για το «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» καταγγέλλει η Αντιδήμαρχος«Κοινωνικής Προστασίας»

Η Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Οργανισμού «Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου», κα Αναστασία Αντωνέλλη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:



    Νοιώθω υποχρέωση μου να καταγγείλω  την συνεχιζόμενη κοροϊδία των εργαζομένων στο «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»  από τους Κυβερνώντες.
    Πιο συγκεκριμένα: οι εργαζόμενοι στο Πρόγραμμα έχουν πληρωθεί από 1-1-2013 μέχρι και τον Αύγουστο του ιδίου έτους- τον Μάρτιο τον  πληρώθηκαν εχθές!
    Είναι απλήρωτοι από τον μήνα Σεπτέμβριο μέχρι και σήμερα. Έγγραφα επί εγγράφων δικά μου, κινητοποιήσεις επί κινητοποιήσεων των εργαζομένων με μηδενικό αποτέλεσμα!
    Πρόσφατο «φρούτο» τους προκειμένου να εμφανίζουν τα πλασματικά πλεονάσματα τους: έστειλαν τις 39.000 ευρώ από τις 105.000 που απαιτούνται για την πληρωμή των 73 εργαζομένων και τα υπόλοιπα λένε να τα βάλει ο Δήμος, δηλαδή το Ν.Π.Δ.Δ «Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου» και ΘΑ μας τα στείλουν ! Άμεσα και εγγράφως τους εξήγησα ότι τούτο  είναι πρακτικά αδύνατον, αφού η μηνιαία ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ αποστολή των εξόδων- εσόδων στο Μητρώο της Γενικής Κυβέρνησης μας απαγορεύει απόκλιση από τους στόχους που μας επέβαλαν να καταρτίσουμε και τους οποίους   έχουν. Πώς λοιπόν θα πληρώσουμε το υπόλοιπο των 66.000 ευρώ με τον πέλεκυ του Παρατηρητηρίου πάνω από το κεφάλι μας και τα όσα αυτός θα επιφέρει;;; Και ο πιο άσχετος λοιπόν αντιλαμβάνεται ότι οι παπατζήδες που μαγειρεύουν τα πλεονάσματα, ρίχνουν το μπαλάκι στην όποια Αντωνέλλη, γιατί δεν θέλουν να πουν την μία και μοναδική αλήθεια: Καμία Αντωνέλλη, πολιτικός προϊστάμενος 73 ομήρων εργαζομένων, όσο και να θέλει, και έχει αποδείξει ότι θέλει, δεν μπορεί να τους πληρώσει γιατί καραδοκεί ο δράκος του παρατηρητηρίου.
    Άς πάψουν λοιπόν να εφευρίσκουν εξιλαστήρια πολιτικά θύματα την κάθε Αντωνέλλη. Τους καταγγέλλω δημόσια ότι για άλλη μια φορά κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους. Είναι δε θρασύδειλοι πολιτικά, γιατί αν είχαν την στοιχειώδη ανθρωπιά θα σταματούσαν να εξαγγέλλουν παρατάσεις του Προγράμματος χωρίς να έχουν εξασφαλίσει την χρηματοδότηση του, αναγκάζοντας τους εργαζόμενους να γυρίζουν από πόρτα σε πόρτα ζητιανεύοντας το αυτονόητο: το μισθό τους! Ντροπή τους!
 
 
 
 lesvospost.com

Δίκτυο «πολιτιστικών αγγέλων» δημιουργεί η ΕΕΤΑΑ


diktio aggelon 

Δίκτυο «πολιτιστικών αγγέλων» δημιουργεί η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ). Αντικείμενο του δικτύου είναι ο συντονισμός των τοπικών πολιτιστικών παρεμβάσεων, η ανταλλαγή των σχετικών εμπειριών, η ανάδειξη και προβολή τους και η πληροφόρηση και η στήριξη στην προσπάθεια συμμετοχής σε κοινοτικά προγράμματα που αποσκοπούν στη χρηματοδότηση πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Η συμμετοχή στο δίκτυο είναι εθελοντική και δωρεάν.
Η ΕΕΤΑΑ διαπιστώνει πρώτον, ότι η πολιτιστική «παραγωγή» των δήμων, κυρίως σε ερασιτεχνικό αλλά και σε επαγγελματικό επίπεδο, είναι πολύ πλούσια και ποικιλόμορφη. Η οικονομική κρίση και ο δραστικός περιορισμός των οικονομικών των ΟΤΑ έχει αφενός μεν περιορίσει τις οικονομικές δυνατότητες αφετέρου έχει αυξήσει τη ζήτηση εκ μέρους των πολιτών για δημοτικές πολιτιστικές πολιτικές.
Δεύτερον, το δίλλημα καλής ποιότητας και ποσότητας παρεχόμενες πολιτιστικές υπηρεσίες με μικρότερους πόρους μπορεί να αντιμετωπιστεί με συνένωση δυνάμεων, αξιοποίηση οικονομιών κλίμακας, αποτελεσματική προβολή – προώθηση των δημοτικών πολιτιστικών πρωτοβουλιών και πρόσβαση σε εναλλακτικές χρηματοδοτικές πηγές αρχής γενομένης από τα κοινοτικά κονδύλια που προορίζονται για τον πολιτισμό.
Τρίτον, είναι γεγονός ότι η πολιτισμική προσφορά των δήμων χαρακτηρίζεται από μία αποσπασματικότητα. Ο κάθε δήμος αναλαμβάνει πολιτιστικές πρωτοβουλίες χωρίς, συνήθως, να λαμβάνει υπόψη του τη σχετική εμπειρία από άλλες ανάλογες προσπάθειες αλλά και τις δυνατότητες συνεργασίας που υπάρχουν. Παράλληλα, τα αποτελέσματα των σημαντικών αυτών προσπαθειών εξαντλούνται σε μία περιορισμένη χωρική ακτίνα και κυρίως σε έναν βραχύ χρονικό ορίζοντα.
Ως εκ τούτου η ανάγκη για αποτελεσματικό συντονισμό των πολιτισμικών πρωτοβουλιών των δήμων με αντικείμενο την αποδοτικότητα στην παραγωγή, προσφορά, προβολή και διατήρηση- βιωσιμότητα τους, αποτελεί το ζητούμενο.
Ως πρώτο βήμα για την ενεργοποίηση αυτού του δικτύου, είναι  η καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης. Με βάση την καταγραφή αυτή θα πραγματοποιηθεί εντός του Απριλίου 2014 συνάντηση στην ΕΕΤΑΑ για να επιλεγούν, ιεραρχηθούν και  σχεδιαστούν τα επόμενα βήματα και να παρουσιαστεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα στη οποία τα μέλη του δικτύου θα «συναντώνται» και θα μπορούν να επικοινωνούν, να ανταλλάσουν απόψεις, ιδέες, καλές πρακτικές. Τέλος, για να υπάρξει ένας άμεσος και ταχύς τρόπος πληροφόρησης μέσω του δικτύου των πολιτιστικών «αγγέλων», θα διαχέεται όλη  η σχετική πληροφορία για πολιτιστικά προγράμματα και πρωτοβουλίες τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς.


 localit.gr

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

ΑΛΛΑΛΟΥΜ ΜΕ ΤΗ ΔΗΚΕΔΕ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ 27 3 2014



ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΙΡΙ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ   

Με ύβρεις και
απειλές υποδέχθηκε τους εργαζόμενους ο Δήμαρχος Έδεσσας Τάκης Γιάννου,
κάτι που μοιάζει με πολιτικό χαρακίρι. Και αυτό διότι οι εργαζόμενοι
τόλμησαν κατά την εκτίμησή του να ζητήσουν … τον μισθό τους. Μπροστά
στις κάμερες ο Δήμαρχος Έδεσσας έβαλε κατά πάντων έχοντας το μυαλό του
στις εκλογές. Από την άλλη πλευρά ανήσυχοι οι εργαζόμενοι βλέπουν την
επιχείρηση να μαραζώνει και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στους
πολίτες.  Οι υπηρεσίες που παρέχει αυτή την στιγμή η επιχείρηση είναι
πολυδιάστατες και αγγίζουν όλο το φάσμα των πολιτιστικών, τουριστικών
και κοινωνικών δομών του δήμου Έδεσσας υποστηρίζοντας πολίτες και
τοπικές επιχειρήσεις με πολύ χαμηλό κόστος λειτουργίας. Αντ’ αυτού και
παρά τις παλιότερες αποφάσεις στήριξης της επιχείρησης από το Δημοτικό
Συμβούλιο, ο Δήμαρχος δείχνει ανήμπορος να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των
απλήρωτων εργαζόμενων. Ναι μεν στηρίζει στα λόγια, στην πράξη όμως η
επιχείρηση λειτουργεί στο όριο, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του ΔΣ,
οι εργαζόμενοι όμως παραμένουν απλήρωτοι 8 μήνες και η κατάσταση  ολοένα
χειροτερεύει.  Δυστυχώς το ερώτημα των εργαζομένων παραμένει σε
επιστολή τους στο Δημοτικό Συμβούλιο.  Η Δημοτική Επιχείρηση ως
αναπτυξιακό εργαλείο του Δήμου Έδεσσας αποδομείται. Γιατί;     Ακολουθεί
η εξώδικος επιστολή προς τον δήμαρχο Έδεσσας κο. Γιάννου  Κύριε
Δήμαρχε  Κυρίες & Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι  Η δημοτική επιχείρηση
είναι ο θεσμός που δημιούργησε ο Δήμος Έδεσσας για να  υπηρετεί τους
πολίτες, ως ένα τοπικό αναπτυξιακό εργαλείο. Οι δομές του Δήμου  που
χτίστηκαν με τόσο κόπο, κάλυψαν και καλύπτουν βασικές ανάγκες,
κινδυνεύουν να γκρεμιστούν με λάθος επιλογές του ίδιου του Δήμου
Έδεσσας. Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη;  Παρά τις ομόφωνες αποφάσεις του
δημοτικού συμβουλίου, για την υποστήριξη της επιχείρησης και έμμεσα την
στήριξη των υπηρεσιών που απολαμβάνουν οι πολίτες της Έδεσσας, η
κατάσταση παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη. Όποιος διαφωνεί με τις αποφάσεις
στήριξης της Δημοτικής Επιχείρησης ας μας πει και τον λόγο τώρα.  Όλες
οι δομές της επιχείρησης κινδυνεύουν από την συνεχή υποχρηματοδότηση, με
υπολειτουργία, δημιουργώντας ασφυκτική πίεση. Το αποτέλεσμα αυτής της
πολιτικής είναι ορατό πλέον στους δημότες της πόλης & της περιοχής.
Αντί οι δομές να στηριχτούν με νύχια και με δόντια αυτές τις κρίσιμες
στιγμές ο δήμος Έδεσσας επιλέγει τον εύκολο δρόμο της … ίδιας του της
αποδόμησης. Δύσκολο είναι να φτιάχνεις και να διατηρείς αυτό που έχεις
χτίσει, όχι να το γκρεμίζεις.  Οι εργαζόμενοι παρά το δυσμενές
περιβάλλον συνεχίζουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους απλήρωτοι επί 8
μήνες. Δεν αντέχουν άλλο. Οι οικογένειες και ο κοινωνικός τους περίγυρος
έχουν εξαντλήσει την υπομονή τους. Μείναμε στις προεκλογικές
υποσχέσεις.    Η απάντηση του ´καλοπληρωτή´ δήμου Έδεσσας, σύμφωνα με
φυλλάδιο που εκδόθηκε πρόσφατα,  δεν μπορεί να είναι ότι για όλα φταίει η
κρίση.  Είναι ξεκάθαρα θέμα επιλογής προτεραιότητας. Ανάπτυξη ή
Αποδόμηση;  Απαιτούμε την άμεση εκτέλεση των αποφάσεων του Δημοτικού
Συμβουλίου για την διαρκή ουσιαστική υποστήριξη της Δημοτικής
Κοινωφελούς Επιχείρησης Έδεσσας του αναπτυξιακού εργαλείου του Δήμου
Έδεσσας και την στήριξη των εργαζομένων.  



 Οι Εργαζόμενοι της ΔΗΚΕΔΕ

 (ακολουθούν 49 υπογραφές)

 http://www.tastv.gr

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΠΟΕ - ΟΤΑ ΣΤΗ 48ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟΥ ΒΣΣ


                                                           Αθήνα, 27 Μαρτίου 2014
                                                           Αριθμ. Πρωτ.: 314







         ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. εκφράζει την αγωνιστική συμπαράσταση της στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ στο ΣΠΙΤΙ» που έχουν προκηρύξει 48ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την ΠΕΜΠΤΗ 3 και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014.
Τους καλύπτει συνδικαλιστικά και καλεί ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους στο Πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ στο ΣΠΙΤΙ» και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμμετέχουν μαζικά στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ που θα πραγματοποιηθεί την ΠΕΜΠΤΗ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014, στις 10.00 το πρωί, έξω από τη Bουλή (Βασ. Σοφίας 2 – Αθήνα).
Οι εργαζόμενοι στο Πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ στο ΣΠΙΤΙ» μαζί με όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, διεκδικούν:
  1. Την ΑΜΕΣΗ καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους που για επτά (7) μήνες παραμένουν απλήρωτοι με αποτέλεσμα να οδηγούνται στην εξαθλίωση και αυτοί και οι οικογένειές τους.
  2. Τη διασφάλιση της σταθερής και τακτικής χρηματοδότησης για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών του προγράμματος.
  3. Τη διασφάλιση της συνέχισης της λειτουργίας του Προγράμματος «ΒΟΗΘΕΙΑ στο ΣΠΙΤΙ» και των εργαζομένων που προσφέρουν κοινωνική φροντίδα για 12 χρόνια συνεχώς. Σύσταση οργανωμένων Κοινωνικών Υπηρεσιών σε όλους τους Δήμους και ένταξη σε αυτές όλων των εργαζομένων.
  4. Την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης του Προγράμματος μέσω Μ.Κ.Ο. και ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. που προωθούν κυβέρνηση και αιρετοί.
Σε μια περίοδο που η οικονομική κρίση και οι πολιτικές της συγκυβέρνησης και της τρόικας έχουν στο στόχαστρο τις κοινωνικές υπηρεσίες, έχουμε ΟΛΟΙ υποχρέωση να υπερασπιστούμε τη συνέχιση της λειτουργίας τους και το Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα τους.

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
       
      Ο Πρόεδρος                                              Ο Γεν. Γραμματέας

                             Θέμης Μπαλασόπουλος                                    Γιάννης Τσούνης

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ


    
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ          26/3/2014      
ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ……..
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΜΗΝΕΣ!
ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ……..
ΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΝΟΙΑΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΗΣ Κ.Ε.Δ.Ε ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟΥ ΤΩΝ ΚΟΙΝΣΕΠ
ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΠΑΝΤΟΥΜΕ: ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ!!!
ΣΤΙΣ 3 ΚΑΙ 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 3-4-2014. ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 10:00 π.μ.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :
1. ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ των εργαζομένων του ΒΣΣ που παραμένουν απλήρωτοι επί σειρά μηνών (5 κ΄άνω). 

2. ΣΤΑΘΕΡΗ ΡΟΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ στους φορείς υλοποίησης του ΒΣΣ

3. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΒΣΣ και της Κοινωνικής φροντίδας μέσω ΜΚΟ και ΚΟΙΝΣΕΠ. Καμία ανοχή στα συμφέροντα που προωθούν Ιδιώτες σε υπηρεσίες των Δήμων και στην Φροντίδα των Ηλικιωμένων και των Ατόμων με Αναπηρία. Η Μέριμνα και η Φροντίδα των αδυνάτων και ανήμπορων πολιτών είναι υποχρέωση της Πολιτείας.

4. ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ για όλους τους πολίτες 

5. ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΒΣΣ που παρέχουν υπηρεσίες εδώ και 12 συνεχή χρόνια καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες και έχουν προσληφθεί με διαδικασίες ΑΣΕΠ. Σύσταση Κοινωνικών Υπηρεσιών σε όλους τους Δήμους και ένταξη όλων των εργαζομένων των Κοινωνικών Δομών σε αυτές. Ενιαία Δομή Πρόνοιας σε κάθε Δήμο για την συντονισμένη και αποτελεσματικότερη στήριξη των πολιτών που χρήζουν βοηθείας από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Πολιτεία.

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Ημερίδα για το νέο ΕΣΠΑ στην Λαμία (video)

Αποδεκτή έκανε την πρόταση του Βοήθεια στο Σπίτι για την συγχρηματοδότηση του προγράμματος η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και θα την συμπεριλάβει στις προτάσεις της για την νέα προγραμματική περίοδο 2014 -2020 (ΣΕΣ).


Ημερίδα με θέμα «Το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 – οι προτεραιότητες για τους Δήμους», διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Στερεάς Ελλάδας και την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ).

Η ημερίδα ξεκίνησε με ομιλία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά και του Προέδρου της ΠΕΔ Ευάγγελου Τετριμίδα, ενώ εισηγήσεις έγιναν από:

Τον κ. Ράλλη Γκέκα, Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΕΤΑΑ
Τον κ. Ι. Φίρμπα, Προϊστάμενο της Ειδικής Υπηρεσίας Στρατηγικής, Σχεδιασμού και Αξιολόγησης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας
Την κ. Α. Παπαθανασίου, Προϊσταμένη ΕΔΑ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Ο Κλέαρχος Περγαντάς χαρακτήρισε την νέα προγραμματική περίοδο ως την μεγάλη ευκαιρία για την περιφέρεια που θα δώσει λύσεις σε βασικά προβλήματα όπως η ανεργία και εμφανίσθηκε αισιόδοξος ότι και ο διάδοχός του θα εξαντλήσει όλες της δυνατότητες χρηματοδότησης.





http://www.lamiastar.gr

Έρχονται 5.178 (προεκλογικές) προσλήψεις σε 183 δήμους [λίστα]

Την πρώτη λίστα με 183 δήμους που θα ενισχυθούν με προσωπικό κατά προτεραιότητα-πριν από τις εκλογές-προετοίμασε το Υπουργείο Εσωτερικών. Πρόκειται για 5.178 θέσεις για τις οποίες πρόθεση του υπουργείου είναι να εξαιρεθούν από το «πάγωμα» που επιβάλλεται σε προεκλογικές περιόδους. Πηγές του Υπουργείου Εσωτερικών διαβεβαιώνουν ότι η διαδικασία-εξπρές για τις προσλήψεις θα γίνει με τα κριτήρια του ΑΣΕΠ.

Από το σύνολο το 5.178 προσλήψεων οι 1.152 αφορούν συμβάσεις εποχικών και μίσθωσης έργου (8 με 11 μήνες) και οι υπόλοιπες 4.026 συμβάσεις μέσω κοινοτικών προγραμμάτων με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ. Στην πρώτη περίπτωση οι μισθοί ανάλογα με το επίπεδο εκπαίδευσης, από 700 έως 900 ευρώ και στη δεύτερη 1.000 ευρώ μικτά.
Κάθε δήμος θα εκδώσει τη δική του προκήρυξη. Η σταδιακή δημοσιοποίηση των διαγωνισμών θα αρχίσει από το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου. Οι φορείς των δήμων που κυρίως θα ενισχυθούν θα είναι τα ΚΑΠΗ, οι παιδικοί σταθμοί, τα Δημοτικά Ιατρεία, αλλά και κεντρικές Υπηρεσίες των ΟΤΑ.  
Οι ειδικότητες που θα ζητηθούν είναι:
Βρεφονηπιοκόμοι
Βοηθοί βρεφονηπιοκόμων
Νηπιαγωγοί
Μάγειρες
Προσωπικό καθαριότητας
Νοσηλευτές
Γιατροί
Οικογενειακοί βοηθοί
Πολιτικοί Μηχανικοί
Χειριστές μηχανημάτων
Οδηγοί
Τεχνικοί
Εργάτες γενικών καθηκόντων
Υπάλληλοι γραφείου για τις κεντρικές υπηρεσίες ΟΤΑ

Τα κριτήρια και η μοριοδότηση
Λίστα Δήμων









Βασικά Κριτήρια
Ο χρόνος ανεργίας και η εμπειρία, είτε αυτή αποκτήθηκε σε φορέα του Δημοσίου ή σε επιχείρηση του ιδιωτικού τομέα, κρίνουν την πρόσληψη των υποψηφίων για τις 5.178 θέσεις.
Δεκτοί γίνονται οι υποψήφιοι που θα καταθέσουν  μαζί με την αίτηση συγκεκριμένα δικαιολογητικά, η έλλειψη των οποίων τους θέτει εκτός διαδικασίας.
Αυτά είναι:
Άδεια άσκησης επαγγέλματος( γιατροί, μηχανικοί, ηλεκτρολόγοι), άδεια μηχανοδηγού για χειριστές μηχανημάτων, επαγγελματική άδεια οδήγησης Γ’ κατηγορίας  για οδηγούς, πιστοποίηση γνώσης Η/Υ( διοικητικοί).
Η κατάταξη των υποψηφίων στους πίνακες επιτυχίας γίνεται κατά φθίνουσα σειρά μορίων με βάση τα κριτήρια: χρόνος ανεργίας, χρόνος εμπειρίας, βαθμός βασικού τίτλου σπουδών, αριθμός ανήλικων τέκνων, πολυτεκνική-μονογονεϊκή ιδιότητα.
Οι υποψήφιοι έχουν τη δυνατότητα ένστασης των προσωρινών πινάκων με καταβολή παραβόλου 50 ευρώ. Για την απόδειξη της εμπειρίας οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν οπωσδήποτε βεβαίωση του φορέα (Δημόσιο) ή του ασφαλιστικού φορέα (ιδιωτικές επιχειρήσεις).
Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στους κωδικούς που συνοδεύουν κάθε ειδικότητα. Στην περίπτωση όπου δε βρεθούν οι κατάλληλοι υποψήφιοι με τα κύρια προσόντα,τότε θα προσληφθούν ενδιαφερόμενοι με επικουρικά προσόντα.
Τα «μυστικά» για την επιτυχία
Στους διαγωνισμούς συμμετέχουν διαγωνιζόμενοι από 18 έως 65 ετών
Η εμπειρία γίνεται δεκτή, είτε αποκτήθηκε στο Δημόσιο είτε σε επιχειρήσεις.
Οι θέσεις που αφορούν προγράμματα ΕΣΠΑ, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα ανανεωθούν
Δεν μετράει η εντοπιότητα ως κριτήριο επιλογής. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μπορείτε να συμμετάσχετε με σημαντικές πιθανότητες σε όσους διαγωνισμούς της ειδικότητας σας επιθυμείτε.
Η ανεργία για να πάρετε τα μόρια πρέπει να είναι συνεχής και πλήρης
Χρόνος ανεργίας θεωρείται και η περίοδος παρακολούθησης προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης του ΟΑΕΔ
Συμπληρώστε με ακρίβεια την αίτηση συμμέτοχής και καταθέστε επικυρωμένα όλα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τους διαγωνισμούς

πηγή: εφημερίδα Εργασία

Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Σε ιδιώτες υπηρεσίες Δήμων με ενέχυρο τα τέλη που πληρώνει ο λαός

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Το δρόμο για εκτεταμένες ιδιωτικοποιήσεις κρίσιμων υπηρεσιών των δήμων ανοίγει η συγκυβέρνηση με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε προχτές στη Βουλή και έχει τίτλο:
               «Επείγουσες ρυθμίσεις
αρμοδιότητας υπουργείου Εσωτερικών»
 Το νομοσχέδιο με τα 80 άρθρα έρχεται να κάνει τις απαραίτητες για το κεφάλαιο προσαρμογές στον «Καλλικράτη» ώστε να λειτουργεί ακόμα πιο αποτελεσματικά η Τοπική Διοίκηση ως κομμάτι του αστικού κράτους.
Οι ιδιωτικοποιήσεις που φέρνει το νομοσχέδιο αφορούν τους τομείς της καθαριότητας και του φωτισμού και γενικά όποια υπηρεσία θεωρείται ανταποδοτικού χαρακτήρα, όπως δράσεις Πολιτισμού, Αθλητισμού, κοινόχρηστοι χώροι κ.λπ. Δηλαδή, σχετίζονται με ανάγκες του λαού, για τις οποίες ήδη φορολογείται και πληρώνει.
Μόνο που τώρα, οι δήμοι θα βάζουν ως ενέχυρο τα μελλοντικά τους έσοδα από τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού - που εισπράττονται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ - και θα υπογράφουν συμβάσεις με ιδιώτες που θα αναλάβουν αυτές τις υπηρεσίες.
Οι επιχειρήσεις θα εισπράττουν κατευθείαν από τη ΔΕΗ αυτά τα εγγυημένα έσοδα.
Με δεδομένο δε ότι τέτοιες υπηρεσίες, που θεωρούνται από τις βασικές σε έναν δήμο, θα παραχωρούνται σε ιδιώτες, είναι προφανές ότι χιλιάδες εργαζόμενοι στους δήμους θα βρεθούν στον «αέρα»...
Συμβάσεις με ιδιώτες θα υπογράφουν οι δήμοι και για την αποκομιδή των απορριμάτων...
Εγγύηση για σίγουρα κέρδη; Η φορολόγηση των εργαζομένων, τα λεγόμενα ανταποδοτικά τέλη...
Συγκεκριμένα, το άρθρο 45 του νομοσχεδίου αναφέρει:
«Επιτρέπεται η εκχώρηση&η ενεχυρίαση εσόδων από ανταποδοτικά τέλη για την εξασφάλιση κάθε είδους δημοσίων συμβάσεων ιδίως έργου, προμήθειας, υπηρεσίας, παραχώρησης, σύμπραξης δημοσίου & ιδιωτικού τομέα κατά το ν. 3389/2005&σύμβασης ενεργειακής απόδοσης κατά το ν. 3855/2010, οι οποίες συνάπτονται από τους Δήμους με σκοπό την εξυπηρέτηση της αντίστοιχης υπηρεσίας χάριν της οποίας επιβάλλονται  ανταποδοτικά τέλη».
Το έδαφος, λοιπόν, που έχουν να δράσουν οι ιδιώτες είναι αρκετά αποδοτικό, αφού σε πλείστους δήμους τα ανταποδοτικά τέλη και γενικώς τα τέλη και πρόστιμα είναι όχι απλά αυξημένα αλλά αποτελούν την κυρίαρχη πηγή εσόδων τους.
Για παράδειγμα:
Ενας δήμος υπογράφει σύμβαση με μια επιχείριση και της αναθέτει την αποκομιδή των απορριμμάτων, «πατώντας» πάνω στην οικονομική αδυναμία να συντηρήσει και να επισκευάσει τα απορριμματοφόρα, να λειτουργήσει τα πλυντήρια για τους κάδους απορριμμάτων ή επειδή έχει μειωθεί το προσωπικό.
Η συμφωνία κλείνει ως εξής: Ο επιχειρηματίας κάνει το έργο και στη συνέχεια εισπράττει ο ίδιος απευθείας από τη ΔΕΗ τα ανταποδοτικά τέλη που έχει επιβάλει ο δήμος και έχει πληρώσει η λαϊκή οικογένεια μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ.
Το ίδιο ισχύει με το φωτισμό σε δρόμους, πλατείες, κοινόχρηστους χώρους, για τον οποίο το άρθρο του νομοσχεδίου κάνει ιδιαίτερη αναφορά.
Τα τελευταία χρόνια πολλοί δήμοι ανέθεταν σε εταιρείες την αντικατάσταση στις λάμπες, με άλλες ειδικές χαμηλής ενέργειας. Ομως, λόγω των δραστικών περικοπών από το κεντρικό κράτος δεν μπορούσαν να πληρώσουν τα ποσά που είχαν συμφωνηθεί. Αλλες φορές δεν μπορούσαν να αποπληρώσουν τα δάνεια από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων που έπαιρναν για να πληρώσουν τους εργολάβους. Ετσι, αυτό το έργο «πάγωσε». Τώρα, οι επιχειρήσεις θα μπορούν να προχωρούν σε συμφωνία με τους δήμους με ενέχυρο τα ανταποδοτικά τέλη φωτισμού και να εισπράττουν το ποσό από τη ΔΕΗ.
                              Η δάνειο ή ιδιώτες...
Στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου αναφέρεται πως η κυβέρνηση θέλει να διασώσει... τους δήμους από το δανεισμό για την άσκηση αρμοδιοτήτων ανταποδοτικού χαρακτήρα. Λένε, δηλαδή, ότι οι δήμοι έχουν δύο επιλογές για να παρέχουν υπηρεσίες: `Η δανεισμό ή ενεχυρίαση των εσόδων τους και παράδοση των ανταποδοτικών υπηρεσιών σε επιχειρήσεις. Και στη μία και στην άλλη περίπτωση το μάρμαρο το πληρώνουν οι εργαζόμενοι και οι λαϊκές οικογένειες. Και αυτό είναι ενδεικτικό του ρόλου που παίζει η Τοπική Διοίκηση.
Σε άλλο σημείο της εισηγητικής έκθεσης αναφέρεται πως η επιλογή αυτή θα διευκολύνει την αξιοποίηση κοινοτικών πόρων και χρηματοδοτικών εργαλείων, όπως το χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ενωσης «Jessica».
Επιχειρείται, δηλαδή, η άσκηση μιας σταθερής και αναγκαίας υπηρεσίας προς τους δημότες, όπως η καθαριότητα, να ανατεθεί σε κοινοτικούς πόρους και εργαλεία, τα οποία διατίθενται μόνο εφόσον μπορούν να επιφέρουν επιπλέον έσοδα και προϋποθέτουν σύμπραξη με επιχειρηματίες.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το πρόγραμμα «Jessica», στο οποίο προτρέπει τους δήμους η κυβέρνηση, έχει ως προϋπόθεση για τη χρηματοδότηση έργων και υπηρεσιών, αυτά να φέρνουν έσοδα.
Η συγκεκριμένη επιλογή διευκολύνει δημάρχους πουυποστηρίζουν τον εξορθολογισμό των δαπανών του δήμου τους ή την περιβόητη«οικονομική αυτοτέλεια», που συνεπάγονται περικοπές σε προσωπικό, απολύσεις,κατάργηση ή περαιτέρω περικοπές σε υπηρεσίες, ώστε να προχωρήσουν στηνυλοποίηση αυτής της πολιτικής. Κυβέρνηση και δήμαρχοι συμπλέουν στο ότι η κρατική χρηματοδότηση προς τους δήμους θα σβήσει και σ΄αυτό το πλαίσιο αναζητούνται διέξοδοι ώστε να εκτελούνται υπηρεσίες με την ακόμα μεγαλύτερη εμπλοκή επιχειρηματικών σχημάτων. Και οι ευθύνες των δημάρχων είναι τεράστιες γι' αυτό.
Τέλος, να αναφέρουμε ότι υπάρχουν δεκάδες γνωστά ή λιγότερο γνωστά τέλη και φόροι ανταποδοτικού χαρακτήρα, όπως: Καθαριότητας και Φωτισμού, Χρήσης Κτημάτων, Εργων ή Υπηρεσιών, Κοινόχρηστων Χώρων, Διαφημίσεων, Στάθμευσης Οχημάτων, Εκδοσης Αδειών Οικοδομών, Εκμετάλλευσης Λατομείων Αδρανών Υλικών, Τέλος επί των ακαθάριστων εσόδων κέντρων διασκέδασης, καθαριότητας λαϊκών αγορών, λουτρών και αφοδευτηρίων, χρήσεως αποβαθρών επιβατών και εμπορευμάτων κ.ά.

            ΠΗΓΗ:www2.rizospastis.gr

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Έρχονται αλλαγές στην κοινωνική πρόνοια







Νέο μοντέλο για τη χρηματοδότηση των φορέων που υλοποιούν δράσεις κοινωνικής πρόνοιας «φέρνει» σχέδιο νόμου το οποίο προωθεί το υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
Στο εξής θα χρηματοδοτούνται οι δράσεις και τα προγράμματα που υλοποιούν οι φορείς και όχι οι ίδιοι οι φορείς, ενώ καθιερώνεται η δημόσια λογοδοσία των φορέων αυτών και ακόμη, κάθε χρόνο όλοι οι φορείς οφείλουν να αναρτούν τον ετήσιο οικονομικό απολογισμό και τον απολογισμό των δράσεών τους.

Καθιερώνεται η «Κοινωνική Επιταγή», ως μέσον παροχής υπηρεσιών ή αγαθών: Με τον τρόπο αυτόν ο πολίτης που επιθυμεί να κάνει χρήση συγκεκριμένων υπηρεσιών, θα μπορεί να επιλέγει ο ίδιος τον φορέα με τα δικά του κριτήρια και ανάλογα με τις ανάγκες του. Αντίστοιχα δίνεται η δυνατότητα στους φορείς να βελτιώνουν διαρκώς την ποιότητα των υπηρεσιών τους, ώστε να επιλέγονται από τους πολίτες.

Με το σχέδιο νόμου εισάγονται επίσης νέοι θεσμοί και διαδικασίες, όπως το «πανελλαδικό δίκτυο κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης», οι «κοινωνικές συμπράξεις», ο «χάρτης ποιότητας» των υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας και το «Παρατηρητήριο λειτουργίας και αξιολόγησης των φορέων κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης».
Πηγή: το Ποντίκι

Αβέβαιο μέλλον για το «Βοήθεια στο σπίτι» [ΒΙΝΤΕΟ]




ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ 49 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΧΙΟ



Αντιμέτωποι
με τον χρόνο βρίσκονται οι 49 εργαζόμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο
σπίτι» και αυτό γιατί η έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης που θα
καθόριζε το μέλλον τόσο των ίδιων όσο και της μετεξέλιξης του
προγράμματος έχει καθυστερήσει κατά 3 μήνες.


Στο περίμενε

Στην αβεβαιότητα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στη συγκεκριμένη
δομή αναφέρθηκε μιλώντας στον «π» η εκπρόσωπος του Σωματείου Εργαζομένων
«Βοήθεια στο σπίτι» Αριέττα Γιακούμα.


«Είναι γεγονός ότι αναμέναμε την υπογραφή και
οριστικοποίηση μίας προγραμματικής σύμβασης αλλά και της Κ.Υ.Α. μέσα
στον Ιανουάριο που θα καθόριζε πως θα συνεχίζονταν το πρόγραμμα και που
θα κατέληγαν οι εργαζόμενοι. Είμαστε τέλος Μαρτίου και δεν υπάρχει
κάποια επίσημη απάντηση. Πηγαίνουμε από εβδομάδα σε εβδομάδα. Αυτό
σημαίνει ότι καθυστερεί δεν ξέρουμε πότε θα πληρωθούμε,  αλλά και το
ύψος των πληρωμών μας και της μισθοδοσίας μας»,
είπε η
ίδια σημειώνοντας ότι σε τοπικό επίπεδο οι εργαζόμενοι εξαιτίας των
χειρισμών της ΔΗΚΕΧ δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα καταβολής μισθών επί του
παρόντος.


Η ώρα των αποφάσεων

Στο αβέβαιο μέλλον των εργαζομένων εμπλέκεται πλέον και ο Δήμος Χίου
με την Α. Γιακούμα να εξηγεί ότι το αργότερο μέχρι τον Ιούνιο η δημοτική
αρχή θα πρέπει να έχει αποφασίσει αν μπορεί να εντάξει τους 49
εργαζόμενους του προγράμματος στο στελεχιακό δυναμικό του Δήμου.


«Συνεχίζουμε μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου 2014 όμως από
εκεί και μετά δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει. Δηλαδή αν θα πληρωθούμε, πότε
θα πληρωθούμε αν θα συνεχίσουμε μετά.



Αυτό που μας έχουν πει, όχι όμως επίσημα, είναι ότι περιμένουμε τη μετεξέλιξη του προγράμματος σε 3 βασικούς άξονες.


·         Τη νοσηλεία


·         Το κατ’ οίκον φροντίδα συνταξιούχων


·         Το κατ’ οίκον φροντίδα ανασφάλιστων


Σήμερα είμαστε σε θέση να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας σε
750 συμπολίτες μας που είναι εγγεγραμμένοι στις δομές πρόνοιας του
Δήμου»,
ανέφερε η κ. Γιακούμα προαναγγέλλοντας τη συμμετοχή του τοπικού συλλόγου στις κινητοποιήσεις του ερχόμενου Απριλίου.





 http://politischios.gr

Λαμία: Ημερίδα για το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 την Παρασκευή



Επίκαιρη ημερίδα με θέμα «Το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 – οι προτεραιότητες για τους Δήμους», διοργανώνεται από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Στερεάς Ελλάδας και την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ).
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στη Λαμία, την Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμίας και Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας (Αινιάνων 8), με ώρα έναρξης 11.00 π.μ.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η εκδήλωση θα ξεκινήσει με χαιρετισμούς – ομιλίες του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά και του Προέδρου της ΠΕΔ Ευάγγελου Τετριμίδα, ενώ εισηγήσεις θα γίνουν από :
Τον κ. Ράλλη Γκέκα, Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΕΤΑΑ
Τον κ. Ι. Φίρμπα, Προϊστάμενο της Ειδικής Υπηρεσίας Στρατηγικής, Σχεδιασμού και Αξιολόγησης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας
Την κ. Α. Παπαθανασίου, Προϊσταμένη ΕΔΑ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας


 aftodioikisi.gr

Καταπέλτης ο Νίκος Σταυρογιάννης για το θέμα των ΚΟΙΝΣΕΠ στο Δήμο Λαμίας,

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ       
& ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ
 ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ
 Αθήνα, 20 Μαρτίου 2014
Αριθμ. Πρωτ.:
ΔΙΔΑΔ/Φ.34/45/2843


ΘΕΜΑ: Διευκρινίσεις επί της εγκυκλίου με θέμα «Έλεγχος νομιμότητας πτυχίων, 
πιστοποιητικών και λοιπών στοιχείων του προσωπικού μητρώου των 
υπαλλήλων» 

Σε συνέχεια της αριθμ. ΔΙΔΑΔ/Φ.34/42/οικ.33906/16-12-2013 (ΑΔΑ ΒΕΧ4Χ-
5ΞΕ) εγκυκλίου της Υπηρεσίας μας, η οποία αναφέρεται στο αντικείμενο του
θέματος, και κατόπιν διάφορων ερωτημάτων που ανέκυψαν κατά την
εφαρμογή της, διευκρινίζονται τα εξής:

1. Πεδίο εφαρμογής: Η υποχρέωση για τη διενέργεια ελέγχου νομιμότητας
όλων των πτυχίων, πιστοποιητικών και λοιπών στοιχείων του προσωπικού
μητρώου αφορά το σύνολο των υπαλλήλων, ανεξαρτήτως της εργασιακής
σχέσης, με την οποία υπηρετούν, στις δημόσιες υπηρεσίες, Ο.Τ.Α. α΄ και β΄
βαθμού, ν.π.δ.δ., κρατικά ν.π.ι.δ. και δημόσιες επιχειρήσεις, λόγος για τον οποίο
ζητήθηκε από τα Υπουργεία να αποστείλουν την εγκύκλιο σε όλα τα νομικά
πρόσωπα που εποπτεύουν ή υπάγονται σε αυτά. Ωστόσο επισημαίνεται ότι
μεγαλύτερη βαρύτητα και προτεραιότητα κατά τον έλεγχο θα δοθεί στο μόνιμο
και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσωπικό και
ακολούθως στο εποχικούς/ορισμένου χρόνου υπαλλήλους.

2. Ανάκληση διορισμού πέραν της διετίας: Σύμφωνα με νομολογία του
Συμβουλίου της Επικρατείας «διορισμός γενόμενος βάσει ψευδούς δηλώσεως
προσόντων ή πλαστών τίτλων σπουδών ….είναι ελευθέρως ανακλητός ασχέτως
της παρελεύσεως μακρού χρόνου» (ΣΕ2321/1968, 2290/1967), όπως άλλωστε
προβλέπεται και στο εδάφιο β΄ της παραγράφου 2 του άρθρου 20 του
Υπαλληλικού Κώδικα (ν. 3528/2007), όπου ορίζεται ότι μετά την παρέλευση της
διετούς προθεσμίας, η πράξη διορισμού ανακαλείται, εάν αυτός που διορίστηκε
προκάλεσε δολίως ή υποβοήθησε την παρανομία ή εάν ο διορισμός του έγινε
ΑΔΑ: ΒΙΞ4Χ-2Ω5κατά παράβαση των άρθρων 4 και 8 του Υπαλληλικού Κώδικα. Σε κάθε
περίπτωση επισημαίνεται ότι ο έλεγχος νομιμότητας πραγματοποιείται
σύμφωνα με την πραγματική και νομική κατάσταση που ίσχυε κατά την κρίσιμη
ημερομηνία διορισμού/πρόσληψης/μετάταξης ή μετατροπής συμβάσεων,
λαμβανομένων υπόψη και των οριζομένων στις οικείες οργανικές διατάξεις ή
προκειμένου για ν.π.ι.δ. στον οικείο Υπηρεσιακό Οργανισμό και Κανονισμό
Λειτουργίας.

3. Πειθαρχική διαδικασία: Όταν διαπιστωθεί προσηκόντως ότι ο
υπάλληλος, που διορίστηκε, προκάλεσε δολίως ή υποβοήθησε την παρανομία
για τον διορισμό του, δεν κινείται πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του, αλλά
τυγχάνουν εφαρμογής οι διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 20 του ν. 3528/2007
ή οι αντίστοιχες διατάξεις του ν. 3584/2007, περί ανάκλησης διορισμού ή του
Π.Δ. 410/1988, περί καταγγελίας της σύμβασης εργασίας.
Πειθαρχική διαδικασία δύναται να κινηθεί, με την επιφύλαξη των διατάξεων
περί παραγραφής:
α) για τα μονομελή όργανα ή μέλη συλλογικών οργάνων, για τα οποία
προκύπτει ότι προέβησαν σε διορισμό/πρόσληψη ή σε οποιαδήποτε άλλη
υπηρεσιακή μεταβολή κατά παράβαση της νομικής και πραγματικής
κατάστασης που ίσχυε κατά το κρίσιμο χρονικό σημείο του διορισμού ή της
υπηρεσιακής μεταβολής, β) για όσους υπαλλήλους προκύπτει ότι δολίως ή
υποβοηθώντας την παρανομία, π.χ. καταθέτοντας πλαστό τίτλο σπουδών,
μετετάγησαν είτε σε κλάδο ανώτερης κατηγορίας ή από κλάδο σε κλάδο ίδιας
κατηγορίας ίδιου ή άλλου φορέα και υπό την προϋπόθεση ότι ο διορισμός ή η
αρχική πρόσληψη είναι νόμιμοι, γ) για όσους προκύπτει ότι παραποίησαν
έγγραφα στοιχεία που υποβλήθηκαν κατά το διορισμό ή τη μετάταξή τους, όπως
παραποίηση βαθμολογίας τίτλου σπουδών, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι η
βαθμολογία δεν αποτελούσε κριτήριο για το διορισμό τους.

4. Σε περίπτωση εντοπισμού πλαστού τίτλου σπουδών υπαλλήλου που
υπηρετεί στο φορέα κατόπιν μετάταξης, εκτός από την ανάκληση της
απόφασης μετάταξης, αρμόδια υπηρεσία για την ανάκληση του διορισμού είναι
ο φορέας προέλευσης ή ο καθολικός διάδοχός του σε περίπτωση κατάργησης ή
συγχώνευσής του.

5. Ξενόγλωσσοι τίτλοι σπουδών: Στις διατάξεις του άρθρου 29 του Π.Δ.
50/2001 (Α' 39) «Καθορισμός των προσόντων διορισμού σε θέσεις φορέων
του δημοσίου τομέα» ορίζεται «Τίτλοι, πιστοποιητικά και βεβαιώσεις της
αλλοδαπής, που απαιτούνται για το διορισμό, πρέπει να είναι επικυρωμένοι και
επίσημα μεταφρασμένοι στην ελληνική γλώσσα, όπως ορίζουν οι κείμενες
διατάξεις». Επίσης, όπου στο Π.Δ. 50/2001 αναφέρεται ως τυπικό προσόν
διορισμού τίτλος σπουδών της αλλοδαπής, αναφέρεται ότι θα πρέπει να είναι
ισότιμος ή/και αντίστοιχος τίτλου σπουδών της ημεδαπής. Με βάση τα
ανωτέρω, οι ξενόγλωσσοι τίτλοι σπουδών θα πρέπει να είναι επικυρωμένοι και
νομίμως μεταφρασμένοι και να συνοδεύονται από πράξη ισοτιμίας ή και
αντιστοιχίας του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.. Κατόπιν τούτου, οι υπηρεσίες θα πρέπει να
προβούν α) στον έλεγχο της γνησιότητας του τίτλου σπουδών της αλλοδαπής
σε συνεργασία με την αρμόδια Πρεσβεία, β) σε έλεγχο γνησιότητας της πράξης
ισοτιμίας ή και αντιστοιχίας. Τέλος, και στο πλαίσιο της προγενέστερης
ΑΔΑ: ΒΙΞ4Χ-2Ω5εγκυκλίου της Υπηρεσίας μας σχετικά με την επικαιροποίηση των
προσωπικών μητρώων της υπαλλήλων (ΔΙΔΑΔ/Φ.34/35/οικ.
14888/24.5.2013, ΑΔΑ: ΒΕΙΒΧ-ΖΕ3) όσοι υπάλληλοι δεν διαθέτουν ισοτιμία ή
αντιστοιχία για τους τίτλους σπουδών, βεβαιώσεις και πιστοποιητικά της
αλλοδαπής που κατέχουν, υποχρεούνται να προβούν σε κάθε περαιτέρω
νόμιμη ενέργεια, σύμφωνα με τις προαναφερόμενες κείμενες διατάξεις.

6. Θέσεις κατά κατηγορία -Τυπικά προσόντα: Ο υπάλληλος πρέπει να
κατέχει τα προσόντα του κλάδου στον οποίο υπηρετεί κατά τα οριζόμενα στο
άρθρο 77 και 78 του Υπαλληλικού Κώδικα (ν.3528/2007) σε συνδυασμό με τα
ειδικώς οριζόμενα στις οικείες οργανικές ή άλλες ειδικές διατάξεις. Ωστόσο, η
υπαγωγή των πραγματικών περιστατικών στον εκάστοτε εφαρμοστέο κανόνα
αποτελεί αρμοδιότητα της Διεύθυνσης Διοικητικού/ Προσωπικού, όπου ανήκει ο
υπάλληλος οργανικά, καθώς εκείνη είναι σε θέση να γνωρίζει με πληρότητα όλα
τα στοιχεία εκείνα που διέπουν την υπηρεσιακή κατάσταση των υπαλλήλων
που υπάγονται στην αρμοδιότητά της, έστω και αν ορισμένοι υπάλληλοι
υπηρετούν σε φορείς κατόπιν μετάταξης ή μεταφοράς. Σε κάθε περίπτωση η
υπηρεσιακή κατάσταση ενός υπαλλήλου είναι συνεχής και επομένως ο έλεγχος
θα ανατρέχει στο χρόνο του αρχικού διορισμού ή πρόσληψης του υπαλλήλου και
όχι, για παράδειγμα, από την ημερομηνία μετάταξης του υπαλλήλου στο φορέα.

7. Παραίτηση: Στις διατάξεις των παρ. 1 και 2 του άρθρου 148 του
Υπαλληλικού Κώδικα ορίζονται τα εξής:
« 1. Η παραίτηση αποτελεί δικαίωμα του υπαλλήλου και υποβάλλεται εγγράφως.
Αίρεση, όρος ή προθεσμία στην αίτηση παραίτησης θεωρούνται ότι δεν έχουν
γραφεί.
 2. Η παραίτηση θεωρείται ότι δεν έχει υποβληθεί αν κατά την υποβολή της
εκκρεμεί ποινική δίωξη για πλημμέλημα από τα αναφερόμενα στην περ. α` της
παρ. 1 του άρθρου 8 ή για κακούργημα ή πειθαρχική δίωξη ενώπιον του
υπηρεσιακού συμβουλίου για παράπτωμα που μπορεί να επισύρει την ποινή της
οριστικής παύσης ή αν η ποινική ή πειθαρχική δίωξη ασκηθεί μέσα σε δύο (2)
μήνες από την υποβολή της αίτησης παραίτησης και πριν την αποδοχή της.
 Στην περίπτωση άσκησης πειθαρχικής δίωξης μετά την υποβολή αίτησης
παραίτησης, εφόσον η πειθαρχική υπόθεση δεν εκδικασθεί σε πρώτο βαθμό εντός
έξι (6) μηνών, ο υπάλληλος δικαιούται να υποβάλει νέα αίτηση παραίτησης κατά
τους όρους του παρόντος άρθρου».
 Σύμφωνα με τις προαναφερόμενες διατάξεις, το δικαίωμα υποβολής
αίτησης παραίτησης υπαλλήλου, για τον οποίο έχει αποδειχθεί ότι δολίως ή
υποβοηθώντας την παρανομία διορίστηκε/μετατάχθηκε, δεν αναστέλλεται, με
την επιφύλαξη των οριζομένων στην παρ. 2 του άρθρου 148 του Υπαλληλικού
Κώδικα. Επίσης, η υποβολή της αίτησης παραίτησης και η αποδοχή της
από την Υπηρεσία δεν αναστέλλει την ανάκληση του διορισμού (σχετ. ΣτΕ
3424/1988). Σε κάθε περίπτωση, όλα τα ανωτέρω πραγματικά περιστατικά
και στοιχεία θα υποβληθούν στην υπηρεσία, η οποία είναι αρμόδια για τα
συνταξιοδοτικά θέματα του υπαλλήλου και θα δηλώνονται και στο
Μητρώο Μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου, τόσο ως ανάκληση
διορισμού/ καταγγελία σύμβασης και στη συνέχεια, κατόπιν της
αποδοχής της παραίτησης ως λόγος διαγραφής θα δηλώνεται η αποδοχή
της παραίτησης.
ΑΔΑ: ΒΙΞ4Χ-2Ω5
8. Ανάκληση πράξης διορισμού - Καταγγελία σύμβασης προσωπικού
με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου: Ειδικότερα και όσον αφορά σε
υπαλλήλους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, για τους οποίους προκύπτει
ότι προσλήφθηκαν καταθέτοντας πλαστό ή παραποιημένο τίτλο σπουδών ή
οποιοδήποτε άλλο πλαστό ή παραποιημένο σχετικό έγγραφο, απαραίτητο για
την πρόσληψή τους, οι αρμόδιες Διευθύνσεις Διοικητικού/Προσωπικού θα
προβούν σύμφωνα και με τα αναφερόμενα στην προηγούμενη σχετική εγκύκλιο
της Υπηρεσίας μας, σε προηγούμενη ακρόαση του ενδιαφερομένου και εφόσον
στοιχειοθετηθεί βάσει πραγματικών περιστατικών η υποβοήθηση της
παρανομίας ή ο δόλος, θα προβούν σε ανάκληση της παράνομης διοικητικής
πράξης πρόσληψης σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 21 του Κώδικα
Διοικητικής Διαδικασίας (ν. 2690/1999, Α΄ 45) και βάσει των γενικών αρχών
διοικητικού δικαίου περί ανάκλησης παράνομης διοικητικής πράξης ή εφόσον
πρόκειται για υπάλληλο με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, σε καταγγελία
της σύμβασης εργασίας κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 53 του Π.Δ. 410/1988 (Α’
191).

Τέλος, καλούνται όλες οι Διευθύνσεις Διοικητικού/Προσωπικού να
ενημερώσουν το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.),
για τις ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί μέχρι σήμερα, αλλά και εφεξής για
κάθε περίπτωση που εντοπίζεται, σύμφωνα με τα ανωτέρω, με τη συμπλήρωση
της ηλεκτρονικής εφαρμογής που έχει δημιουργηθεί για το σκοπό αυτό στο
Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.. Οι αρμόδιες Διευθύνσεις Διοικητικού/Προσωπικού θα πρέπει να
μεριμνήσουν για την εξασφάλιση πιστοποίησης για την πρόσβασή τους στην ως
άνω εφαρμογή αποστέλλοντας σχετικό αίτημα στην ηλεκτρονική διεύθυνση
titloi@seedd.gr με τα στοιχεία του φορέα, τα στοιχεία του Προϊσταμένου
Διεύθυνσης Διοικητικού/Προσωπικού που είναι υπεύθυνος για την παροχή των
στοιχείων και του χρήστη που θα πιστοποιηθεί (ονοματεπώνυμο, ιδιότητα,
τηλέφωνο, ηλεκτρονική διεύθυνση)
Για λόγους εύρυθμης λειτουργίας των Υπηρεσιών, ο έλεγχος θα πρέπει να
έχει ολοκληρωθεί εντός προθεσμίας ενός μηνός από την κοινοποίηση της
παρούσας.
Οι αποδέκτες του παρόντος παρακαλούνται να αποστείλουν άμεσα την
παρούσα εγκύκλιο στους φορείς που υπάγονται στην αρμοδιότητά τους ή
εποπτεύονται από αυτούς.

Ο Υπουργός

 Κυριάκος Μητσοτάκης

Συνημμένα: Υπόδειγμα συμπλήρωσης πινάκων


ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΝΟΜΗ:
1. Γραφείο κ. Υπουργού
ΑΔΑ: ΒΙΞ4Χ-2Ω52. Γραφείο κ. Υφυπουργού
3. Γραφείο κ. Γ. Γραμματέα
4. Προϊσταμένους Γενικών Διευθύνσεων
5. Προϊσταμένους Διευθύνσεων
6. Δ/νση Διοικητικού
7. Δ/νση Ηλεκτρονικής Επεξεργασίας Στοιχείων
(Αποστολή στην ηλεκτρονική διεύθυνση webupload@ydmed.gov.gr για την
ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Υπουργείου (www.ydmed.gov.gr) στη διαδρομή
Υπηρεσιακές Ανακοινώσεις- Εγκύκλιοι).

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

ΜΑΡΙΑ ΣΙΟΥΤΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟ ΛΑΜΙΕΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΣΕΠ

enatv 18 03 2014 deltio ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΣΙΟΥΤΑ

Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε τις προσπάθειες του Δήμου Λαμιέων να εκχωρήσει την κοινωνική πολιτική στα ιδιωτικά συμφέροντα, επενδύοντας στην δυσμενή κατάσταση που έχει οδηγήσει η ανεργία και γαλουχώντας την κοινωνία της πόλης με μία νοοτροπία γαλέρας. Το άνοιγμα της κερκόπορτας στην ανέλεγκτη ιδιωτική πρωτοβουλία, υπονομεύει το κοινωνικό κράτος και ναρκοθετεί την διάφανη άσκηση κοινωνικής πολιτικής.
Ο πανικός που προκαλείται είναι πασιφανής και η αναντιστοιχία των δηλώσεων καταμαρτυρεί τις αληθινές προθέσεις εκείνων που τοποθετούν με τον λάθος τρόπο την πόλη της Λαμίας στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της κοινής γνώμης.
α) Δείτε το video από την παρουσία της Υποψήφιας Δημάρχου Λαμίας κ. Μαρίας Αντωνίου - Σιούτα στο κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Καναλιού ΕΝΑ Κεντρικής Ελλάδας : http://www.youtube.com/watch?v=rB2o6sX_fyg β) Δείτε το video της παρέμβασης του Ανεξάρτητου Βουλευτή και Υποψηφίου Δημάρχου Λαμίας κ. Νίκου Σταυρογιάννη : http://www.youtube.com/watch?v=Lba5BIhL03U
γ) Δείτε την καίρια παρέμβαση του αρμόδιου Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρου Ρακιντζή http://www.youtube.com/watch?v=CeMBSQpp2cI
δ) Δείτε τέλος την επίσημη γραπτή απάντηση του Δήμου Λαμιέων για τις ΚοινΣεπ . . . που κάνει μαθήματα καλής συμπεριφοράς στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και του υποδεικνύει την στάση που πρέπει να τηρήσει εν μέσω προεκλογικής περιόδουhttp://fonografos.net/v1/%CE%BF-%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CE%B9%CE%AD%CF%89%CE%BD-%CE%B2%CF%81%CE%AD%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%84%CF%8C%CF%87%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF/
Τηλεόραση ΕΝΑ Κεντρικής Ελλάδας - Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων 18-03-2014 Παρακολουθήστε ζωντανά το δελτίο ειδήσεων της Τηλεόρασης ΕΝΑ μέσω του livestreaming:
WWW.YOUTUBE.COM|ΑΠΌ UCMI_WJGWV8HN9SYOGXKCSNA

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΠΥΒ - Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

(ΕΠΥΒ-ΚΜ)
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ 
"ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ" 
ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η (ΕΠΥΒ-ΚΜ) Ένωση Προσωπικού Υπηρεσιών "Βοήθεια στο Σπίτι" Κεντρικής Μακεδονίας καλεί τα μέλη της σε Γενική Συνέλευση, το Σάββατο 29 Μαρτίου 2014 και ώρα 10.00πμ, στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι:
Προγραμματική Σύμβαση και Ενιαία Αρχή Πληρωμών
Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις
Δράσεις του Σωματείου - Απεργιακές κινητοποιήσεις

Παρακαλούνται τα μέλη όπως τακτοποιήσουν την ετήσια συνδρομή τους στο Σωματείο.

Η παρουσία των μελών κρίνεται απαραίτητη



Εκ του Δ.Σ.

              Η Πρόεδρος                    Η Γ. Γραμματέας

          Ιωακειμίδου ζωή                Φανάρα Θεοπίστη


Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Η παρέμβαση του γενικού επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης Λ.Ρακιντζής για τις ΚΟΙΝΣΕΠ στο ΕΝΑ TV ΛΑΜΙΑΣ Ο Δήμαρχος Λαμίας δεν βγαίνει στον αέρα να απαντήσει.....

Η τοποθέτηση του σωματείου Βοήθεια στο Σπίτι Φθιώτιδας-Ευρυτανίας κατά των ΚΟΙΝΣΕΠ στο Δ.Σ Λαμίας .Το video απο 2:39:40

Παρέμβαση του προέδρου του ΠΑ.Σ.Ε.Κ.Δ.Α.Π. Γιάννη Παπαχατζή κατά του μοντέλου λειτουργίας των ΚΟΙΝ.ΣΕ.Π στις Κοινωνικές Δομές των Δήμων.

ΠΟΕ - ΟΤΑ ΠΡΟΣ ΚΕΔΕ

ΠΟΕ ΟΤΑ                                                 Αθήνα, 19 Μαρτίου 2014
                                                                   Αριθμ. Πρωτ.: 285
  
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με αφορμή το έγγραφο-καταγγελία (αριθμ. πρωτ.:141/14-3-2014) προς την Κ.Ε.Δ.Ε. του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΠΑ.Σ.Ε.Κ.Δ.Α.Π.) το οποίο καταδεικνύει την απαράδεκτη προσπάθεια επιρροής και παρέμβασης της Κ.Ε.Δ.Ε. στο Ελεγκτικό Συνέδριο υπέρ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. στο Δήμο Μεταμόρφωσης αποδεικνύεται η θέση της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. πως κύριο μέλημα των κατά τα άλλα απολύτως αναγκαίων Κοινωνικών Δομών αλλά το ολοκληρωτικό «ξεπούλημα τους» σε δήθεν Εταιρείες Κοινωνικού Σκοπού που στόχο έχουν το κέρδος.
Καταπέλτης η πρώτη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έκρινε πως η σύμβαση υποκρύπτει την ύπαρξη κέρδους στην εν λόγω Εταιρεία.
Είναι αδιανόητο πως η Κ.Ε.Δ.Ε. μεριμνά και κόπτεται καλώντας μάλιστα τον κ. Γιάννη Βρούτση «να αναλάβει σχετική πρωτοβουλία» προς το Ελεγκτικό Συνέδριο υπέρ της επανεξέτασης της πρώτης απόφασης. Παρέμβαση που ουδέποτε διανοήθηκε να κάνει υπέρ των εργαζομένων που στηρίζουν τις Κοινωνικές Δομές των Δήμων και που έχουν στοχοποιηθεί από την πολιτική της συγκυβέρνησης.
Υπηρετεί ξεκάθαρα τους στόχους της μνημονιακής πολιτικής που διακαώς επιθυμεί ένα νέο τοπίο στην διαμόρφωση των εργασιακών σχέσεων. Ένα μοντέλο όπου τον πρώτο λόγο θα έχουν εργασιακές σχέσης υποδούλωσης και εξαθλίωσης όπως οι ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ., τα πεντάμηνα, οι Μ.Κ.Ο., η ενοικιαζόμενη εργασία, με ελάχιστες αμοιβές, χωρίς συλλογικές συμβάσεις, όρους εργασίας και δικαιώματα. Ένα καθεστώς εργασιακής ζούγκλας!!!
Η αλήθεια είναι πως η Κ.Ε.Δ.Ε. επιθυμεί και κόπτεται για την βιωσιμότητα των Κοινωνικών Δομών, ενταγμένες όμως σε νέο σύστημα πλήρης αδιαφάνειας και συναλλαγής όταν και οι «πέτρες» γνωρίζουν πως οι ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. όπου αυτές ιδρύονται και λειτουργούν γίνεται με τις ευλογίες αν όχι κατ’ εντολή των αιρετών.
Ως εδώ!!! Καμία Κοινωνική Δομή σε ιδιώτες. Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και επαρκής χρηματοδότηση προκειμένου να διασφαλιστεί η λειτουργία των Κοινωνικών Δομών και οι Δημότες σε μια εποχή εξαθλίωσης και μιζέριας!!!

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.