!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

ΠΑ.Σ.Ε.Κ.Δ.Α.Π. - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Την Δευτέρα 23/03/2015 και την Τρίτη 24/03/2015 τα μέλη του Δ.Σ. του ΠΑ.Σ.Ε.Κ.Δ.Α.Π.,
Ι. Παπαχατζής - Πρόεδρος, Ι. Ανεστοπουλος – Γ. Γραμματέας,  Β. Τριάντος – μέλος ΔΣ και τα  μέλη της συντονιστικής ομάδας  Α. Διαμαντής,  Χ. Βαθιαννάκη και Χ. Σαββατιανού, πραγματοποίησαν σειρά συναντήσεων στην Αθήνα. Στις περισσότερες συναντήσεις ήταν παρών και ο δικηγόρος του συλλόγου κ. Δ. Αγανίδης. Τα βασικά θέματα συζήτησης και προτάσεις του  ΠΑΣΕΚΔΑΠ είναι:
1)         Οι εργασιακές σχέσεις προσωπικού των Κ.Δ.Α.Π. & Κ.Δ.Α.Π. Μ.Ε.Α.. Οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών απασχολούνται για
πολλά χρόνια με διαδοχικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου και συμβάσεις έργου. Η κυβέρνηση (μέσω των βουλευτών της) είχε δεσμευτεί προεκλογικά για την
αναγκαιότητα σύστασης  μόνιμων  κοινωνικών  δομών  με μόνιμο προσωπικό στους δήμους.
2)         Χρηματοδότηση. Η θέση του ΠΑ.Σ.Ε.Κ.Δ.Α.Π. είναι να υπάρξει ένα νέο σύστημα χρηματοδότησης σύμφωνα με τις ανάγκες της κάθε δομής το οποίο θα είναι από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους όπως είναι μέχρι και σήμερα και την χρηματοδότηση των δομών σε βάθος πενταετίας με στόχο την εξάλειψη φαινομένων κακοδιαχείρισης και την εξοικονόμηση πόρων.
3)         Κριτήρια επιλογής παιδιών. Τα εισοδηματικά κριτήρια για τους γονείς κάθε χρόνο γίνονται όλο και πιο αυστηρά με αποτέλεσμα πολλά παιδιά να μένουν εκτός δομών καθώς και τον αποκλεισμό των Δημοσίων υπαλλήλων και των εργαζομένων των Ο.Τ.Α.
  
ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΔΙΗΜΕΡΟΥ
1 - Στο Υπουργείο Οικονομικών μιλήσαμε με τη σύμβουλο του Υπουργού Οικονομικών κ. Βαρουφάκη, κ. Πρόκου. Έγινε μια αναλυτική περιγραφή για το πρόγραμμα και την χρηματοδότηση. Η κ. Πρόκου δεσμεύτηκε πως όταν χρειαστεί η εισήγηση του ΥΠ.ΟΙΚ. για την χρηματοδότηση του προγράμματος και την εξεύρεση πόρων θα είναι θετική.
2 - Στην Κ.Ε.Δ.Ε. Μιλήσαμε με τον Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε. κ. Πατούλη ο οποίος δήλωσε ότι στην Κ.Ε.Δ.Ε. επιθυμούν οι αποσαφηνίσεις να είναι εν ισχύ. Εφόσον, δηλαδή, υπάρχει νόμος που λέει ότι κάποιος εργαζόμενος καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες και αυτές είναι επί της ουσίας υπαρκτές δεν μπορούμε να μιλάμε με μισόλογα.  Άρα, λοιπόν, όπως βάσει νόμου ευεργετήθηκαν κάποιοι εργαζόμενοι διοικητικών και άλλων υπηρεσιών δεν μπορεί οι εργαζόμενοι που ασχολούνται στα κοινωνικά προγράμματα να είναι εκτός τέτοιων νομοθετικών ρυθμίσεων. Πρέπει να νομοθετηθεί, όπως δήλωσε ο κύριος Πατούλης. Αυτό, όπως είπε, ήταν και ένα από τα θέματα που έθεσε η Κ.Ε.Δ.Ε. σε συνάντηση με τον κ. Κατρούγκαλο.  Ακόμη μας δήλωσε ότι η ΚΕΔΕ επιθυμεί οι δομές αυτές να
εξαπλωθούν σε όλη την Ελλάδα ώστε να έχουν όλοι οι πολίτες, με ισότιμο τρόπο,  τη δυνατότητα πρόσβασης στις κοινωνικές δομές. Τέλος, τόνισε πως σε ένα «τραπέζι» για τα κοινωνικά θέματα ο ΠΑ.Σ.Ε.Κ.Δ.Α.Π. πρέπει να έχει και αυτός ένα βήμα για να καταθέτει τις θέσεις και τις προτάσεις του.
3 - Στο Υπουργείο Εσωτερικών είχαμε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα κ.Πουλάκη ο οποίος άκουσε τα αιτήματά και τις προτάσεις μας και δεσμεύθηκε να τις μελετήσει με τη συνδρομή της νομικής υπηρεσίας του υπουργείου.
4 - Στο γραφείο της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας, κας Αντωνοπούλου, συναντηθήκαμε με τον διευθυντή του γραφείου της  κ. Μαλάμη  ο οποίος μας ενημέρωσε ότι εξασφαλίστηκε ήδη η χρηματοδότηση των Κοινωνικών Δομών για την επόμενη περίοδο και πως το πρόγραμμα για φέτος θα «τρέξει» με την σημερινή του μορφή (voucher, Υπουργείο Εργασίας, ΕΕΤΑΑ, ΟΤΑ) και όχι μέσω των Περιφερειών όπως διέρρεε από πέρσι.
5 - Στο γραφείο του κ. Στρατούλη συναντηθήκαμε με την κ. Σοφιανοπούλου με την οποία είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση για την αναγκαιότητα της συνέχισης και της ενδυνάμωσης των Δομών ΚΔΑΠ.
6 - Στο Υπουργείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης είχαμε μια ενδιαφέρουσα συνάντηση με τη Γενική Γραμματέα κ. Κουτσούρη η οποία έδειξε να γνωρίζει καλά τα θέματα των ΚΔΑΠ – ΚΔΑΠ ΜΕΑ  και συμφωνεί με τα αιτήματα μας καθώς είναι της υπέρ της μεταφοράς των κοινωνικών δομών στους Δήμους.
7 - Στην Βουλή των Ελλήνων επισκεφτήκαμε τα γραφεία της κοινοβουλευτικής ομάδας του Σύριζα και καταθέσαμε το υπόμνημα μας για να ενημερωθούν συνολικά όλοι οι Βουλευτές. Στην συνέχεια καταθέσαμε το κείμενο με τις θέσεις και προτάσεις μας στα γραφεία της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κ.Κ.Ε., όπου  πραγματοποιήσαμε και σύντομη ενημέρωση στον κ Παφίλη.
8 -Στην Περιφέρεια Αττικής συναντηθήκαμε με την Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής κ.Θανοπούλου και αναλύσαμε εκτενώς όλα τα θέματα σχετικά με την λειτουργία των Δομών μας. Εργασιακές σχέσεις, χρηματοδότηση, λειτουργία κλπ. Δεν υπήρξε κάποια νέα πληροφορία για την μεταφορά του προγράμματος στις Περιφέρειες αλλά έγινε σαφές πως σε κάθε περίπτωση η Π. Αττικής θα στηρίξει με κάθε μέσο την εύρυθμη λειτουργία των Κ.Δ.Α.Π. & Κ.Δ.Α.Π. Μ.Ε.Α. πολύ δε περισσότερο αν όντως περάσει η χρηματοδότησή τους στις Περιφέρειες κάτι το οποίο δεν είναι γνωστό ακόμα.
Οι παραπάνω συναντήσεις είχαν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα από μέρους του ΠΑΣΕΚΔΑΠ και θα ακολουθήσουν νέες συναντήσεις αφού ενημερωθούν αρμοδίως όλοι οι εμπλεκόμενοι αρμόδιοι κυβερνητικοί φορείς.


Με  εκτίμηση 
Για το Δ.Σ

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΠΑΠΑΧΑΤΖΗΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ


Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ   ΑΝΕΣΤΟΠΟΥΛΟΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.