!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Απαξίωση και εμπαιγμός των συμβασιούχων των Δήμων από την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Κ.Η.Φ.Η. ΕΛΛΑΔΟΣ (Σ.Ε.Κ.Ε.)
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Κ.Δ.Α.Π. & Κ.Δ.Α.Π.-Μ.Ε.Α.
(ΠΑ.Σ.Ε.Κ.Δ.Α.Π.)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ:
Απαξίωση και εμπαιγμός των συμβασιούχων των Δήμων από την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
Οι Σύλλογοι και τα Σωματεία των Εργαζομένων στις Κοινωνικές Δομές των Ο.Τ.Α., Βοήθεια στο Σπίτι Ν. Αττικής, Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) και Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), εκπροσωπώντας τους χιλιάδες συμβασιούχους εργαζόμενους στις κοινωνικές Δομές των Δήμων πανελλαδικά, καταγγέλλουν την παράταξη Συνδικαλιστική Ανατροπή στους Ο.Τ.Α. (πρώην ΠΑΣΚΕ) για την αντί-συναδελφική, αφιλόξενη, αλαζονική και αυταρχική στάση που επέδειξε μέσω του προέδρου του 43ου Συνεδρίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ απέναντι στους προέδρους των Συλλόγων-Σωματείων μας όταν ζήτησαν τον λόγο για να απευθύνουν ολιγόλεπτες τοποθετήσεις προς το σώμα του Συνεδρίου.
Ο Πρόεδρος του Συνεδρίου, ακολουθώντας πιστά τις εντολές του απερχόμενου Προέδρου της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θέμη Μπαλασόπουλου, αρνήθηκε πεισματικά να μας δοθεί ο λόγος, παρά τη σύμφωνη γνώμη των εκπροσώπων των αριστερών παρατάξεων (ΔΑΣ-ΠΑΜΕ, ΜΕΤΑ, Συσπειρώσεις) του Προεδρείου. Οι συνδικαλιστές της ΣΥΝ.ΑΝ. και της ουράς της, Δ.Α.Κ.Ε., έδειξαν για ακόμα μια φορά το πραγματικό τους πρόσωπο, στερώντας μας με τη στάση τους το δικαίωμα να καταθέσουμε τις προτάσεις μας για αλλαγή του καταστατικού της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ούτως ώστε αποκτήσουμε και εμείς ίσα δικαιώματα εκπροσώπησης με τους μόνιμους και αορίστου χρόνου συναδέλφους μας των Ο.Τ.Α. και να σταματήσει επιτέλους αυτός ο άδικος αποκλεισμός μας από όλες τις εκλογικές διαδικασίες της Ομοσπονδίας. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί μόνο μετά από ψηφοφορία του σώματος του συνεδρίου και συγκέντρωση θετικής ψήφου περί τροποποίησης του καταστατικού με ποσοστό άνω του 75% επί του συνόλου των συνέδρων.
Αντί αυτού όμως, παρόλο που παραβρεθήκαμε στο Συνέδριο και την Δευτέρα 27/04 και την Τρίτη 28/04, ζητώντας με επιμονή και υπομονή να μας δοθεί το δικαίωμα να τοποθετηθούμε, το μόνο που «εισπράξαμε» ήταν μερικές εικόνες βίας, ανηθικότητας και τραμπουκισμού από μέρους του απερχόμενου προέδρου της Ομοσπονδίας και της Συνδικαλιστικής Ανατροπής γενικότερα προς διάφορους συνδικαλιστές αριστερών παρατάξεων που μόνο απέχθεια και ντροπή προκαλεί σε κάποιον.
Σε μία τέτοια συγκυρία δύσκολων και δυσοίωνων οικονομιών, εργασιακών και πολιτικών συνθηκών, αποτελεί επιτακτική ανάγκη ο απεγκλωβισμός, η αξιοποίηση της δυναμικής όλων των εργαζομένων και η άρση του αποκλεισμού των συμβασιούχων από την ΠΟΕ ΟΤΑ, προκειμένου όλοι μαζί  να αγωνιστούμε  και να διαφυλάξουμε τα εργασιακά μας δικαιώματα που τα τελευταία χρόνια ποδοπατήθηκαν. Πρέπει να μπει στο περιθώριο, μια και καλή, κάθε μορφή συνδικαλισμού, που αντί να υπερασπίζεται την ενότητα και τον κοινό αγώνα των εργαζομένων, θέτει συνεχώς αναχώματα υπηρετώντας έτσι τις κομματικές εντολές που οδηγούν μόνο στη διάσπαση του εργατικού κινήματος και πουθενά αλλού.
Ακολουθεί η κοινή τοποθέτηση προς το 43ο Συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ
του Σωματείου Εργαζομένων Βοήθεια στο Σπίτι Ν. Αττικής, του Συλλόγου Εργαζομένων Κ.Η.Φ.Η. Ελλάδος και του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων ΚΔΑΠ & Κ.Δ.Α.Π.-Μ.Ε.Α..
ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΕ ΟΤΑ
Κυρίες και κύριοι Συνάδελφοι,
Το Σωματείο εργαζομένων Β.Σ.Σ. Ν.Αττικής, ο Σύλλογος Εργαζομένων Κ.Η.Φ.Η. Ελλάδος και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων ΚΔΑΠ & Κ.Δ.Α.Π.-Μ.Ε.Α. μεταφέροντας τη φωνή των χιλιάδων εργαζομένων στις κοινωνικές δομές των ΟΤΑ πανελλαδικά,  διαμαρτύρονται έντονα για τον αποκλεισμό τους από τις εκλογικές διαδικασίες της  ΠΟΕ ΟΤΑ με το πρόσχημα ότι οι εργαζόμενοι είναι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου.
Σας υπενθυμίζουμε ότι:
Οι εργαζόμενοι των Κοινωνικών Δομών των ΟΤΑ είναι συμβασιούχοι επί σειρά ετών (σχεδόν δύο δεκαετίες) στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, δηλαδή επί της ουσίας μιλάμε για συμβασιούχους εργαζόμενους αορίστου χρόνου που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, οι οποίοι παραμένουν όμηροι υπό το καθεστώς συμβάσεων ορισμένου χρόνου μέχρι σήμερα λόγο έλλειψης πολιτικής βούλησης!
Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι οι εργαζόμενοι να βιώνουν την συνεχή αγωνία της απόλυσης και πλήθος άλλων προβλημάτων  όπως καθυστερήσεις στην μισθοδοσία τους για μήνες, εκμετάλλευση από τις διοικήσεις των Δήμων, χρησιμοποίηση των εργαζομένων σε αλλότρια καθήκοντα και πολλά άλλα.
Προς έκπληξη και απογοήτευσή μας διαπιστώνουμε πως στην ήδη υφιστάμενη απαξίωση από το κράτος, έρχεται να προστεθεί για άλλη μια φορά και η απαξίωση από την ΠΟΕ-ΟΤΑ, καθώς δεν τους αναγνωρίζεται το δικαίωμα του «εκλέγειν» και του «εκλέγεσθαι».
Παρατηρείται δε το φαινόμενο σε πολλά πρωτοβάθμια Σωματεία των Δήμων να εγγράφουν τους εργαζόμενους ως μέλη τους, κρατώντας υποχρεωτικά την συνδρομή τους από τη μισθοδοσία τους χωρίς όμως να τους δίνουν το δικαίωμα ψήφου και να τους αντιμετωπίζουν ως ισότιμα μέλη. Εξίσου υπάρχουν Σωματεία σε Δήμους που θεωρητικά υποστηρίζουν, ότι οι συμβασιούχοι πρέπει να είναι ισότιμα μέλη, ωστόσο στην πράξη δε φαίνεται να το στηρίζουν σθεναρά βρίσκοντας διάφορες δικαιολογίες σαν τους πολιτικούς!  Κατ’ αυτόν τον τρόπο επί χρόνια  συνεχίζεται η ομηρία τους και δεν τους επιτρέπεται  να συμμετάσχουν στην αλλαγή των συνθηκών εργασίας προς όφελος όλων των εργαζομένων στην Τ.Α.
Αγαπητοί Συνάδελφοι, διανύουμε μια συγκυρία  που αυτό που καθορίζει την νέα ελληνική πραγματικότητα δεν είναι μόνο η ανθρωπιστική κρίση αλλά και μια σημαντική κρίση θεσμών. Τα τελευταία έτη παρατηρούμε ότι ένα μεγάλο μέρος του δημοσίου τομέα,  και εν προκειμένω πολλοί τομείς των ΟΤΑ όπως καθαριότητα, κοινωνικές υπηρεσίες, τείνουν προς ιδιωτικοποίηση εξυπηρετώντας τα μεγάλα συμφέροντα επιχειρηματικών ομίλων που ανταγωνίζονται για τη «μερίδα του λέοντος». Είναι λοιπόν, επιτακτική ανάγκη ο απεγκλωβισμός, η αξιοποίηση της δυναμικής όλων των εργαζομένων και η άρση του αποκλεισμού των συμβασιούχων από την ΠΟΕ ΟΤΑ, προκειμένου όλοι μαζί  να αγωνιστούμε  και να διαφυλάξουμε τα εργασιακά μας δικαιώματα που τα τελευταία χρόνια ποδοπατήθηκαν.
Αυτό αποτελεί ευθύνη πρωτίστως των πρωτοβάθμιων Σωματείων των Δήμων τα οποία θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να παραμερίσουν τα μικροκομματικά τους συμφέροντα επιδιώκοντας την ενότητα όλων των εργαζομένων και όχι το διαχωρισμό και τη διάσπαση τους!
Απαιτούμε:
·                     Την αναγνώριση από την ΠΟΕ-ΟΤΑ του αναφαίρετου δικαιώματος του «εκλέγειν» και του «εκλέγεσθαι» στους εργαζομένους ορισμένου χρόνου και στη συνέχεια
·                     Την θεσμοθέτηση των ενεργειών εκείνων που θα εξασφαλίζουν το παραπάνω δικαίωμα.
Για το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΒΣΣ Ν.Αττικής
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Σοφία Κολιζέρα          Κωνσταντία Φούκη
Για το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΚΗΦΗ Ελλάδος
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
  Εμμανουέλα Μαθιουδάκη                      Χρήστος Κυριαζόπουλος
Για το ΔΣ του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων ΚΔΑΠ & ΚΔΑΠ-ΜΕΑ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                               Ιωάννης Παπαχατζής         Ιωάννης Ανεστόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.