!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Κοινή συνάντηση ΚΕΔΕ και εργαζομένων για το «Βοήθεια στο Σπίτι»

                  

  Βοήθεια Στο Σπίτι


Συνάντηση με εκπροσώπους των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι» είχε σήμερα το μεσημέρι ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης. Οι  δύο πλευρές αποφάσισαν να υπάρξει κοινή συνάντησή με τους συναρμόδιους υπουργούς αλλά και φορείς προκειμένου να τεθούν τα αιτήματα τους και επιπλέον να υπάρξουν διευκρινήσεις εκ μέρους της κυβέρνησης για το αν θα προχωρήσει η υλοποίηση των προβλέψεων του ν. 4277/2014, άρθρο 64, που αφορά στην εκχώρηση της άσκησης των υπηρεσιών «Βοήθεια στο Σπίτι» σε ιδιώτες.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έθεσαν το ζήτημα ότι η έλλειψη  του απαραίτητου θεσμικού πλαισίου για τη λειτουργία της δομής «Βοήθεια στο Σπίτι», που λειτουργεί εδώ και δέκα πέντε χρόνια, με σημαντική παρέμβαση στις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες,  δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα και όχι μόνο στη χρηματοδότησή της.
Ως εκ τούτου θέτουν ως προτεραιότητα και πριν λήξει η παράταση του προγράμματος, στις 31/12/15,  να υπάρξει εκ μέρους της κυβέρνησης ρύθμιση τέτοια, που να προβλέπει τη διασύνδεση και τον συντονισμό όλων των  κοινωνικών δομών– και του «Βοήθεια στο Σπίτι» – και την υπαγωγή τους σε διευθύνσεις κοινωνικών υπηρεσιών στους κατά τόπους δήμους, έτσι ώστε να διασφαλιστούν μόνιμες δομές που θα λειτουργούν με τακτικό προσωπικό.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης υπογράμμισε ότι η ΚΕΔΕ στηρίζει και θα στηρίξει το «Βοήθεια στο Σπίτι» , που είναι η πιο πετυχημένη και έμπειρη κοινωνική δομή, με τα πιο έμπειρα στελέχη. Τόνισε επίσης ότι προτεραιότητα για την ΚΕΔΕ είναι η εξασφάλιση της χρηματοδότησης για την συνέχιση του προγράμματος, ενώ σε ότι αφορά στο προσωπικό, σημείωσε τη θέση του ότι  οι κοινωνικές δομές, όπως και οι ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων, πρέπει να είναι σταθερές και να λειτουργούν με εργασιακή μονιμότητα. «Πρέπει να υπάρξει σταθερή χρηματοδότηση, σταθερή δουλειά και σταθερή ροή χρηματοδότησης για την πληρωμή των εργαζομένων», τόνισε ο κ. Πατούλης.
Στη συνάντηση συμμετείχε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στις Κοινωνικές και Προνοιακές Δομές Λευκάδας, Ι. Αθανασίου, η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι» Ν. Αττικής, Σ. Κολιζέρα, η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων «Βοήθεια στο Σπίτι» Κρήτης Α. Πανούση, η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο «Βοήθεια Σπίτι» Ν. Βοιωτίας Λ. Παπαϊωάννου και το μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Περιφερειών Δ. Ελλάδας και Πελοπονήσου Ν. Προύντζος.
Γραφείο τύπου ΚΕΔΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.