!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ  ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ  ΟΡΓΑΝΟ
ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ  ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                                                              ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ                                                                                                                                                                                                        15/6/2015                                                                                                                                                Προς:
                                                                                                  1.   Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών
                                                                                                             και Διοικητικής Μεταρρύθμισης
                                                                                                             κ. Κατρούγκαλο
                                                                                                        2. Υπουργό Εσωτερικών κ. Βούτση
                                                                                         3. Υπ. Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης                
                                                                                                              κ. Σκουρλέτη   
                                                                                               4. Αναπληρωτή Υπουργό Κοινωνικής  
                                                                                                    Αλληλεγγύης κ. Φωτίου
                                                                                               5.Αναπληρωτή Υπουργό Κοινωνικών
                                                                               Ασφαλίσεων κ. Στρατούλη
                                                                                  6.   Γενική Γραμματέα Πρόνοιας
                                                              κ. Κουτσούρη   
                                                                                 7.   Πρόεδρο ΚΕΔΕ κ. Πατούλη
ΥΠΟΜΝΗΜΑ  
κ. Υπουργέ,
με αφορμή  συνέντευξή σας που δώσατε σε τηλεοπτικό κανάλι την 18/5/2015 θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε  τα εξής:
Πράγματι όπως αναφέρατε, οι εργαζόμενοι του Βοήθεια στο Σπίτι (3500 περίπου σε όλη τη χώρα) υφίστανται μια διαρκή αδικία όλα αυτά τα χρόνια, αφού ενώ έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες εξυπηρετώντας πάνω από 80000 ηλικιωμένους και ΑΜΕΑ, εντούτοις παραμένουν όμηροι  αφού η ύπαρξή τους στηρίζεται σε διαρκείς παρατάσεις χωρίς να δίνεται μόνιμη λύση.
Είναι μια κατάφορη αδικία που  δυστυχώς συντηρήθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια με αποτέλεσμα μια πολλή σημαντική υπηρεσία  κοινωνικής πολιτικής στη χώρα μας, να μην μπορέσει ποτέ να παγιωθεί μόνιμα όπως οφείλει κάθε ευνομούμενο κράτος να κάνει μεριμνώντας για τους πολίτες του. Εξάλλου με αυτή την προοπτική ξεκίνησε και η λειτουργία του.
Αποτέλεσμα της αναποφασιστικότητας αυτής ήταν να βρεθεί η χώρα απροετοίμαστη και ανέτοιμη στην ανθρωπιστική κρίση που επέφερε η Δημοσιονομική πολιτική τα τελευταία χρόνια όπου χιλιάδες συμπολίτες μας βρέθηκαν σε  δεινή θέση. Παρόλα αυτά οι εργαζόμενοι του ΒΣΣ  αν και όμηροι και απλήρωτοι τις περισσότερες φορές εξ’ αιτίας της προχειρότητας που διέπει την λειτουργία του και τη χρηματοδότησή του, πρόσφεραν ότι καλύτερο μπορούσαν σε μια κοινωνία που έχει ανάγκη κάθε βοήθεια σηκώνοντας το βάρος της στήριξης των ευπαθών ομάδων στους ώμους τους. Δίνοντας μάχες και αγώνα, πολλές φορές μαζί με συναδέλφους σας και νυν Υπουργούς,  ώστε να μην καταργηθεί κιόλας η ύπαρξή του ως Δημόσια Δομή αφού και αυτό υπήρξε ως επιδίωξη από το κράτος, να  περάσει δηλαδή σε χέρια ιδιωτών η φροντίδα των ηλικιωμένων και ΑΜΕΑ τη στιγμή μάλιστα που το λειτουργικό κόστος του για όλες τις Δημοτικές Δομές κατ έτος είναι με Νόμο εξασφαλισμένα (ΑΚΑΓΕ, τακτικούς πόρους Υπ. Εργασίας ειδικού φορέα 33-220, Υπ. Εσωτερικών Άρθρο 259 Ν3852/10, ειδική εισφορά ασφαλισμένων Άρθρο 138 Ν4052/120).
 Έτσι, διατηρήθηκε η υπάρχουσα κατάσταση όπου με παρατάσεις ανανεώνονται οι συμβάσεις των εργαζομένων και η συνέχιση του ΒΣΣ μέσα από τα Ν.Π.Δ.Δ. των Δήμων,  τους Δήμους    και τις κοινωφελείς επιχειρήσεις τους  που όπως καταλαβαίνεται κάνουν δύσκολη  την ομαλή λειτουργία του αφού ο κάθε Δήμος  και το κάθε Νομικό πρόσωπο αντιμετωπίζει με το δικό τρόπο  τόσο το ΒΣΣ όσο και τους εργαζόμενους που σε αρκετές περιπτώσεις  είναι αρνητικός και απαξιωτικός απόρροια της προχειρότητας που διέπει όλο το πλαίσιο λειτουργίας του.
Όπως λοιπόν πολύ σωστά συμπληρώσατε, θα πρέπει να αποκατασταθεί η αδικία αυτή αν θέλουμε ως πολιτεία να έχουμε μόνιμες δομές και εργαζόμενους για δωρεάν παροχή πρόνοιας και βοήθειας. Για το θέμα μάλιστα έχει δεσμευτεί η παρούσα κυβέρνηση με πολλούς Βουλευτές και νυν Υπουργούς ακόμα και ο κ. Πρωθυπουργός με αναφορά του στη Βουλή έχει ζητήσει το ίδιο.
Ωστόσο   κ. Υπουργέ όπως και εσείς παραδεχτείκατε στην κοινή μας συνάντηση, η διαδικασία της επαναπροκήρυξης των θέσεων που προβάλλετε ως λύση, δεν διασφαλίζει  όλο το υπάρχον προσωπικό του ΒΣΣ που όλα αυτά τα χρόνια «έχουν βάλει πλάτη» στην στήριξη της κοινωνίας. Ας μην επιχειρηθεί λοιπόν προσπαθώντας  να αποκατασταθεί μια αδικία, να επιβληθεί κάποια άλλη μεγαλύτερη. Για εμάς τους εργαζόμενους, ως αποδεκτή λύση είναι η μετατροπή των συμβάσεων μας σε αορίστου χρόνου όπως επί της ουσίας είναι άλλωστε και η σύσταση κοινωνικών υπηρεσιών στους Δήμους και ένταξη εκεί όλου του υπάρχοντος προσωπικού. Κάθε επιχείρημα περί συνταγματικού κωλύμματος, θεωρούμε ότι είναι οξύμωρο  τη στιγμή που το Σύνταγμα έχει κουρελιαστεί την τελευταία περίοδο κατά εξακολούθηση και εις βάρος των εργαζομένων, και το γνωρίζετε πολύ καλά τόσο εσείς όσο και η σημερινή Κυβέρνηση, η οποία επαναλαμβάνουμε έχει δεσμευτεί γι αυτό.
Τρόποι προφανώς υπάρχουν. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι υπάρχει η βούληση να βρεθούν  αν πράγματι θέλετε να είστε συνεπείς προς τι ιδεολογικές σας αξίες και στο λόγο σας. Έχετε στα χέρια σας όλα τα εργαλεία για να το πράξετε και να βρείτε τη λύση που θα διασφαλίζει μόνιμα όλες τις Δομές και όλο το υπάρχον προσωπικό. .
Από τη μεριά μας, σεβόμενοι τις κρίσιμες στιγμές που περνάει η χώρα μας, δώσαμε το χρόνο που μας ζητήθηκε από τους αρμόδιους Υπουργούς αναμένοντας πάνω από 3 μήνες. Είναι πλέον καιρός να πραγματοποιηθούν συναντήσεις άμεσα δεδομένου ότι οι εργαζόμενοι περιμένουν ανταπόκριση στο δίκαιο αίτημά τους.
 Θα πρέπει πλέον να υπάρξει άμεσα  κοινή συνάντηση όλων των εμπλεκομένων φορέων και συναρμόδιων Υπουργείων και  εργαζομένων για να διαμορφώσουμε στη πράξη μια λύση που θα αποκαθιστά  την αδικία για όλους  τους εργαζόμενους που και μέσω ΑΣΕΠ είναι και πάγιες και διαρκείς ανάγκες καλύπτουν, και προσφέρουν  τα μέγιστα όλα αυτά τα χρόνια παρ’όλο που πολλοί από εμάς έχουν επέλθει σε οιικονομική εξαθλίωση λόγο της καθυστέρησης επί σειρά μηνών δεδουλευμένων (Επίσης αντισυνταγματικό αλλά δυστυχώς υφίσταται).
 Ο χρόνος τρέχει, οι συμβάσεις λήγουν 31/12/2015 και θα είναι κρίμα να βρεθούμε για άλλη μια φορά ανέτοιμοι,  απροετοίμαστοι και χωρίς σχέδιο.
 
     
                                                         Με εκτίμηση οι Σύλλογοι και τα Σωματεία
1.Σωματείο  εργαζομένων ΒΣΣ Ν. Αττικής                                                                                     
2.Ενωση προσωπικού Υπηρεσιών ΒΣΣ  Κ. Μακεδονίας                                                                                                                                                 
3.Σωματείο εργαζομένων ΒΣΣ  Αν. Μακεδονίας και Θράκης                                    
4.Σύλλογος εργαζομένων ΒΣΣ  Ν. Λέσβου                                                   
5.Σωματείο εργαζομένων  Κοινωνικών Δομών  Ν. Σερρών                                                                                                                        
6.Σύλλογος εργαζομένων  ΒΣΣ  Ν. Σάμου                                                                                                           
7.Σωματείο εργαζομένων  ΒΣΣ  Ν. Καρδίτσα                                                                                                          8.Σωματείο εργαζομένων  ΒΣΣ   Κερκύρας Παξών  και Διαποντίων Νήσων                                                            
9.Σωματείο  εργαζομένων   ΒΣΣ  Ν. Βοιωτίας
10.Σωματείο εργαζομένων στις Κοινωνικές και προνοιακές Δομές Λευκάδας
11.Σωματείο εργαζομένων Κοινωφελούς Επιχείρησης Ζακύνθου 
12.Σωματείο εργαζομένων ΒΣΣ   Φθιώτιδας Ευρυτανίας
13.Σύλλογος  εργαζομένων στα πρόγραμμα ΒΣΣ  Ν. Χίου
14.Σύλλογας εργαζομένων ΒΣΣ Ηπείρου  
15.Σωματείο εργαζομένων ΒΣΣ Ναυπάκτου και Αιτωλοακαρνανίας  
16.Σωματείο εξυπηρέτησης και φροντίδας ευπαθών ομάδων (Κρήτης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.