!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Ο ΚΑΤΑΚΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΒΣΣ: Πιλοτικό δίκτυο κατ' οίκον νοσηλείας σχεδιάζει το υπ. Υγείας

Πιλοτικό δίκτυο κατ' οίκον νοσηλείας σχεδιάζει το υπ. Υγείας

Στην εφαρμογή του θεσμού της κατ' οίκον νοσηλείας, ο οποίος δεν έχει αναπτυχθεί στο βαθμό που θα έπρεπε στην Ελλάδα, προσανατολίζεται το υπουργείο Υγείας.
Ήδη έχουν επιλεγεί 15 νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας που θα αναπτύξουν ένα πολιτικό δίκτυο υπηρεσιών κατ' οίκον νοσηλείας και τα οποία, σύμφωνα με το σχεδιασμό θα πρέπει να λειτουργούν πλήρως με ενιαίες διαδικασίες και με απώτερο στόχο να αποτελέσουν τη βάση για τη δημιουργία αντίστοιχων υπηρεσιών στο ΕΣΥ ανά την περιφέρεια.
Ποια Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας θα συμμετέχουν
Πρόκειται για τα νοσοκομεία της Αττικής Άγιοι Ανάργυροι, Σισμανόγλειο, Σωτηρία, νέα Ιωνία, Αττικόν, Μεταξά και των Μυτιλήνης, Δράμας, Λαμίας, Βόλου, Κατερίνης, τα Κέντρα Υγείας Ελευσίνας και Αιγινίου καθώς και το πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο Αγίων Θεοδώρων.
Σε ποιους ασθενείς στοχεύει το πρόγραμμα
Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας για τη σύσταση του πιλοτικού δικτύου, οι υπηρεσίες κατ΄οίκον νοσηλείας παρέχονται σε πολίτες που έχουν νοσηλευτεί και χρήζουν μετανοσκομειακής φροντίδας υγείας, πολίτες που χρήζουν σχετικής αρωγής ανεξαρτήτως εάν έχουν νοσηλευτεί στο νοσοκομείο, καθώς και σε άτομα με μη μεταδοτικά νοσήματα, βλάβες και αναπηρίες που χρήζουν βραχείας ή μακροχρόνιας φροντίδας υγείας.
Για πόσο διάστημα θα διαρκεί το πρόγραμμα
Οι πολίτες μπορούν να λαμβάνουν υπηρεσίες για περίοδο ενός μηνός ή έως 10 επισκέψεις, τριών μηνών ή έως 30 επισκέψεις και έξι μηνών ή έως 60 επισκέψεις, ανάλογα με τη σοβαρότητα της κατάστασής τους, και θα παραπέμπονται σχετικώς από γιατρούς του ΕΣΥ.



Πηγή: http://www.onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.