!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΒΣΣ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ

2/10/2015




Το Σωματείο εργαζομένων καταγγέλλει την απαράδεκτη στάση του Δημάρχου Αγ. Βαρβάρας κ. Καπλάνη ο οποίος αν και είχε συμφωνήσει με το Σωματείο μας συνάντηση που θα γινόταν σήμερα το πρωί προκειμένου να βρούμε μια λύση για τους απλήρωτους εργαζόμενους, μας πήρε τηλ. λίγα λεπτά πριν φτάσουμε στο Δημαρχείο να το ακυρώσει λέγοντας ότι έχει ραντεβού σε υπουργείο. Είναι φανερό πως η στάση αυτή του Δημάρχου σκηνοθετήθηκε προκειμένου να αποφύγει τη συνάντηση μαζί μας, γιατί πολύ απλά δεν είχε κάτι να πει.
Το Σωματείο εργαζομένων Βοήθεια στο σπίτι ν. Αττικής καταγγέλλει τον εμπαιγμό, την αδιαφορία και απαξίωση του Δημάρχου προς το ΔΣ του Σωματείου μας καθώς και την πάγια τακτική του προς τους εργαζόμενους του Βοήθεια στο Σπίτι και των άλλων κοινωνικών δομών της Κοινωφελής επιχείρησης που εξακολουθούν να παραμένουν απλήρωτοι τέσσερις μήνες , οδηγώντας σε οικονομική εξαθλίωση τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους!
Εργαζόμενοι που προσφέρουν κοινωνικό έργο στους Δημότες περισσότερο από δέκα χρόνια και στέκονται με υπευθυνότητα και συνέπεια στα καθήκοντα τους, και που οι εκάστοτε τοπικοί "άρχοντες" σε προεκλογικές περιόδους χρησιμοποιούν ως σημαία για την ανάδειξη του κοινωνικού τους προφίλ!
Κ. Δήμαρχε σας υπενθυμίζουμε ότι:
Η καταβολή των δεδουλευμένων εμπρόθεσμα, εκ του νόμου είναι υποχρέωση σας, που πηγάζει από την σύμβαση και την σχέση εργασίας και αποτελεί ποινικό αδίκημα ανεξάρτητα από την ροή της χρηματοδότησης από το αρμόδιο Υπουργείο.
Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε είναι τουλάχιστον απαράδεκτο εργαζόμενοι όπως αυτοί του Βοήθεια στο Σπίτι, ΚΗΦΗ, Παιδικοί Σταθμοί που μάχονται και δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό καθημερινά δουλεύοντας με ευάλωτα κοινωνικά ομάδες να οδηγούνται να είναι οι ίδιοι και οι οικογένειες τους αναξιοπαθούντες.
Αν θέλετε να έχετε κοινωνικές δομές και κοινωνικό έργο θα πρέπει να μεριμνάτε να προασπίζεστε και να προστατεύετε πάνω απ' όλα τους εργαζόμενους που τις αναδεικνύουν. 
Η έπαρση της εξουσίας απέναντι σε εργαζόμενους που διεκδικούν και αγωνίζονται για τα αυτονόητα, οδηγεί σε αντίθετα αποτελέσματα απ' αυτά της απαξίωσης και του εκφοβισμού.
Σας ενημερώνουμε λοιπόν ότι το Σωματείο μας θα ασκήσει όλα τα μέσα που απαιτούνται και προβλέπονται για την προάσπιση και επίλυση του θέματος των εργαζομένων. 


ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ            Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 Σοφία Κολιζέρα                     Κωνσταντία Φούκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.