!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Δέσμευση Κουρουμπλή για το πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι" μετά τη συνάντηση με εργαζομένους

Συνάντηση με την Θεανώ Φωτίου και τον Παναγιώτη Κουρουμπλή είχε αντιπροσωπεία εργαζομένων του προγράμματος "Βοήθεια στο σπίτι", οι οποίοι νωρίτερα είχαν προχωρήσει σε συμβολική κατάληψη του γραφείου της κ.Φωτίου στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. 

Οι εργαζόμενοι παρέθεσαν στην ηγεσία του υπουργείου τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο οι ίδιοι όσο και οι δομές του προγράμματος με τον κ.Κουρουμπλή να δεσμεύεται για τη συνέχιση της χρηματοδότησης του προγράμματος με 55 εκατ. ευρώ και την ανανέωση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου μέσω μοριοδότησης των εργαζομένων. 


“Τα χρήματα για τη συνέχιση του προγράμματος, 55 εκατομμύρια ευρώ σε ετήσια βάση, έχουν εξασφαλιστεί στα πλαίσια των μεσοπρόθεσμου προγράμματος μέχρι το 2019. Επίσης έχουν εξασφαλιστεί τα χρήματα για την ολοκλήρωση του προγράμματος μέχρι το τέλος του 2015 και θα αντιμετωπιστούν μια σειρά από εκκρεμότητες που κουβαλάει το πρόγραμμα. Το πρόγραμμα θα κυλήσει κανονικά μέχρι τις 31/12/16”, διαβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότηση Παναγιώτης Κουρουμπλής, τονίζοντας πως θα επιχειρηθεί να διευρυνθεί το πρόγραμμα αυτό και με πόρους του ΕΣΠΑ.


Ο κ. Κουρουμπλής μίλησε για προσπάθεια διεύρυνσης του προγράμματος ώστε να καλύψει όλη τη χώρα, τονίζοντας πως ορισμένες συμβάσεις ορισμένου χρόνου θα ανανεωθούν με τη διαδικασία που είχε προηγηθεί. “Θα μοριοδοτηθούν οι εργαζόμενοι, άρα αυτοί που εργάζονται ήδη θα συνεχίσουν. Το εργασιακό καθεστώς, που είναι ένα ζήτημα που απασχολεί τους εργαζόμενους, είναι ένα ανοικτό για μας ζήτημα. Θα το συζητήσουμε και θα αναζητήσουμε την καλύτερη δυνατή λύση”, τόνισε.

Επιφυλακτική ήταν μετά τη συνάντηση η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων "Βοήθεια στο Σπίτι" Αττικής, Σοφία Κολιζέρα: "Μας είπαν πως θα πάρουμε παράταση για έναν χρόνο, ως έχει, με την ίδια χρηματοδότηση. Δεσμεύτηκαν ότι μέσα στο 2016 θα επεξεργαστούν ένα σχέδιο το οποίος θα λύνει μόνιμα την εργασιακή σχέση των εργαζομένων και ότι θα γίνει πιο διευρυμένο το πρόγραμμα. Βέβαια, αυτό το ακούμε 13 χρόνια τώρα και γι' αυτό κρατάμε επιφυλάξεις”.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

http://www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.