!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Μ. Συντυχάκης: Να σταματήσει η ομηρία των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι» (VIDEO)

Να επιλυθούν τα προβλήματα των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και να μην ιδιωτικοποιηθούν οι δομές κοινωνικής πρόνοιας ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης με Επίκαιρη Ερώτηση που συζητήθηκε στη Βουλή.
Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» λήγει σε δύο μήνες. Μετά την κινητοποίηση που πραγματοποίησαν τη Δευτέρα οι εργαζόμενοί του, ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής και η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Θεανώ Φωτίου ανακοίνωσαν ότι το πρόγραμμα θα παραταθεί το 2016 με την ίδια μορφή. Επίσης, προανήγγειλαν την επεξεργασία ενός Πανελλαδικού Δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, ΑμΕΑ και ευάλωτων ομάδων.
Ο Μανώλης Συντυχάκης επισήμανε ότι οι εργαζόμενοι του προγράμματος πρέπει να μονιμοποιηθούν και όχι να παραμένουν σε ομηρία. «Στην πραγματικότητα δεν είπατε τίποτα περισσότερο από αυτό που έλεγαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Επαναλαμβάνετε την ίδια τακτική, τους κρατάτε σε ομηρία», σημείωσε χαρακτηριστικά. «Είναι αναγκαίο σήμερα η διεύρυνση, η στήριξη και αναβάθμιση αυτών των δημόσιων προνοιακών υπηρεσιών, να αποτραπεί η ιδιωτικοποίησή τους με οποιονδήποτε μανδύα και αν ντυθεί, είτε με ΜΚΟ είτε με ΚΟΙΝΣΕΠ είτε απευθείας σε ιδιώτες», πρόσθεσε.
Ο βουλευτής του ΚΚΕ ζήτησε διευκρινίσεις σχετικά με την εξαγγελία της κυβέρνησης για αυτό το Πανελλαδικό Δίκτυο, εκφράζοντας φόβους ότι θα συνδεθεί από την κυβέρνηση με το νέο ασφαλιστικό σύστημα-καρμανιόλα που ετοιμάζει.
Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μπαλάφας κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι του προγράμματος, αλλά θα συνεχιστεί η εργασιακή τους ομηρία. «Τόσα χρόνια με αυτές τις εργασιακές σχέσεις οι εργαζόμενοι προσέφεραν μια σημαντική βοήθεια», ισχυρίστηκε. Επίσης αρνήθηκε να απαντήσει στα άλλα ζητήματα που τέθηκαν, υποστηρίζοντας ότι η αρμοδιότητα ανήκει στο υπουργείο Υγείας.
Η στάση αυτή προκάλεσε την αντίδραση των βουλευτών του ΚΚΕ, ενώ ο Γιάννης Μπαλάφας αντί να απαντήσει, επί της ουσίας ισχυρίστηκε προκλητικά ότι «δεν χρειαζόμαστε αγανακτισμένους πολίτες», απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του Κόμματος.
«Από πού και ως πού ένας τομέας πρωτοβάθμιας φροντίδας είναι στο υπουργείο Εργασίας; Τι προμηνύει αυτό;», διερωτήθηκε ο Μανώλης Συντυχάκης. «Οι Ερωτήσεις μας αφορούν χιλιάδες εργαζόμενους. Είναι υπουργός. Αρμόδιος. Έρχεται εδώ και πρέπει να δώσει απαντήσεις», σημείωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, ζητώντας από τον υπουργό να μην έχει τέτοια εμπάθεια με το ΚΚΕ. 




http://www.902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.