Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, ανάμεσα στους εργαζόμενους στο «Βοήθεια στο Σπίτι» με τον κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, Υπεύθυνο του Τομέα Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, οι εργαζόμενοι, αφού εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πρότερη συνεργασία με τον πρώην Υφυπουργό  Εργασίας και τη στήριξη που παρείχε στο πρόγραμμα, έθεσαν όλα τα θέματα, που αφορούν στην προοπτική του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και κυρίως την ανάγκη για τη διατήρηση του προγράμματος με δημόσιο χαρακτήρα, την αναβάθμιση της λειτουργίας του και την οριστική λύση του εργασιακού.
Ο κ. Κεγκέρογλου αφού υπενθύμισε, ότι: “Το «Βοήθεια στο Σπίτι» είναι γέννημα-θρέμμα του ΠΑΣΟΚ και το στηρίζουμε απόλυτα”, όπως είπε, δεσμεύτηκε ότι θα στηρίξει την πρόταση των εργαζομένων, που εγγυάται την συνέχιση όλων όσων έγιναν με επιτυχία κατά το διάστημα, που ως Υφυπουργός Εργασίας είχε την αρμοδιότητα του Κοινωνικού τομέα, ενίσχυση και αναβάθμιση του προγράμματος, νομοθετική ρύθμιση για την παγιοποίηση με απρόσκοπτη χρηματοδότηση όταν μάλιστα είχαν προηγηθεί αποφάσεις που θα οδηγούσαν στην υποβάθμιση του.
Τόνισε, ότι πρέπει άμεσα να υλοποιηθεί η πρόβλεψη του άρθρου 64 του ν. 4277/14 για συγκρότηση της Ομάδας Διοίκησης Έργου «Βοήθεια στο Σπίτι», που αποτελεί προϋπόθεση για την περαιτέρω ποιοτική αναβάθμιση του προγράμματος και την αποκέντρωση της διαχείρισης των διαδικασιών στους δήμους, ώστε να γίνει ένα αποτελεσματικό βήμα για την μόνιμη παροχή των κοινωνικών υπηρεσιών του Βοήθεια στο Σπίτι, στους ηλικιωμένους, ανήμπορους και τα άτομα με αναπηρία, από τους εργαζόμενους του προγράμματος.
Ο κ. Κεγκέρογλου δεσμεύτηκε για να αναλάβει πρωτοβουλία συνεννόησης και με τα άλλα κόμματα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ιδιαίτερα σημαντικό θέμα του εργασιακού, που αποτελεί πάγιο αίτημα των εργαζομένων.