!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Παράθυρο για μονιμοποίηση χιλιάδων συμβασιούχων



H κυβέρνηση ανοίγει παράθυρο για μονιμοποιήσεις χιλιάδων συμβασιούχων ορισμένου χρόνου και έργου, με διάταξη του νομοσχεδίου για την δημόσια διοίκηση που έχει κατατεθεί στην βουλή και έχει διαφημιστεί ως νόμος για την αποκομματικοποίηση του κράτους.

Στο σχέδιο νόμου για την επιλογή των προϊσταμένων και την αξιολόγηση του προσωπικού στο Δημόσιο υπάρχει διάταξη που προβλέπει ότι δήμαρχοι και περιφερειάρχες δεν θα υποχρεούνται στο μέλλον να ασκήσουν ένδικα μέσα κατά των συμβασιούχων που απευθύνονται στην δικαιοσύνη ζητώντας την μονιμοποίηση τους επικαλούμενοι πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Πιο συγκεκριμένα το άρθρο 48 του νομοσχεδίου που έχει καταθέσει ο κ. Βερναρδάκης στην Βουλή αναφέρει ότι «κατ εξαίρεση επιτρέπεται η παραίτηση από άσκηση ένδικων μέσων κατά πρωτόδικων αποφάσεων με τις οποίες διατάσσεται η παραμονή ή επάνοδος εργαζομένων στην εργασία στους». Αξίζει να σημειωθεί ότι με προηγούμενο νόμο ήταν υποχρεωμένοι οι δήμαρχοι και περιφερειάρχες υπό την απειλή ποινικών και πειθαρχικών κυρώσεων να προχωρήσουν σε άσκηση ένδικων μέσων μέχρι να φτάσουν στον ανώτατο βαθμό της δικαιοσύνης, για όσους συμβασιούχους προσφεύγουν στα διοικητικά δικαστήρια και πετυχαίνουν με πρωτόδικες αποφάσεις την παραμονή τους στην εργασία η την ανανέωση των συμβάσεων τους .
Η παραίτηση του δημοσίου από την χρήση ένδικων μέσων σε αυτές τις περιπτώσεις ανοίγει τον δρόμο χιλιάδων μονιμοποιήσεων συμβασιούχων με πρωτόδικες δικαστικές αποφάσεις ενώ παράλληλα αναμένεται να μονιμοποιήσει στον ευρύτερο δημόσιο τομέα χιλιάδες συμβασιούχους καθώς οι διοικήσεις δεν θα υποχρεούνται να ασκήσουν ένδικα μέσα για να ακολουθήσουν την …ρότα που χάραξε η κυβέρνηση στην τοπική αυτοδιοίκηση.



πηγή http://sknews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.