!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

Νέο προσωπικό με 1.450 προσλήψεις στα Κέντρα Κοινότητας – Ποιοι θα έχουν «έξτρα» μόρια

Τον Οκτώβριο σχεδιάζεται να λειτουργήσουν τα πρώτα Κέντρα Κοινότητας, η νέα δομή που θα δημιουργηθεί σε 254 δήμους σε ολόκληρη τη χώρα με σκοπό να αποτελέσει το πρώτο σημείο συνάντησης με τους πολίτες που έχουν ανάγκη από δράσεις κοινωνικής προστασίας. Αυτό ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM”, η διδάκτωρ κοινωνιολογίας, Εύη Κάιλα, συνεργάτιδα της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώς Φωτίου.
Η κ. Κάιλα προανήγγειλε τη δημιουργία ενός πολύτιμου εργαλείου για τους δήμους, όπως είπε, ενός πληροφοριακού συστήματος. «Θα υπάρχουν πιστοποιημένοι χρήστες σε κάθε κέντρο κοινότητας από τις κοινωνικές δομές των δήμων. Με αυτό το πληροφοριακό σύστημα θα μπορεί άμεσα να γίνεται η καταγραφή των προσερχόμενων και η διασύνδεσή τους με τα προγράμματα και τους φορείς. Δεν θα χρειαστεί δηλαδή ο κάθε δήμος να στήσει το δικό του σύστημα, δεν θα χρειαστεί να υπάρχει ένα αρχείο με έγγραφα όπως υπήρχε στο παρελθόν. Θα είναι τελείως σύγχρονο το σύστημα και πάρα πολύ άμεσα εφαρμόσιμο», διευκρίνισε.
Μιλώντας ειδικότερα για τα Κέντρα Κοινότητας τόνισε ότι η δομή σχεδιάστηκε από το υπουργείο, σε συνεργασία με τις Περιφέρειες γιατί ουσιαστικά εντάσσεται στο νέο ΕΣΠΑ του 2014-2020. «Είναι ουσιαστικά αυτό που θα λέγαμε one stop shop, δηλαδή ένα σημείο στο οποίο έρχονται οι πολίτες που έχουν ανάγκη από δράσεις κοινωνικής προστασίας, καταγράφονται και μετά διασυνδέονται με όλους τους φορείς και τα προγράμματα εκείνα που τους προσφέρουν λύσεις σε διάφορα προβλήματα, είτε αυτά αφορούν την απασχόλησή τους, είτε κάποια προνοιακή βοήθεια λόγω αναπηριών, είτε επανένταξή τους με διάφορους άλλους τρόπους. Γενικά είναι η πρώτη επαφή των ανθρώπων αυτών που είναι εν δυνάμει ωφελούμενοι όλων αυτών των δράσεων με τις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων για να πάρουν όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται για την κοινωνική τους επανένταξη», σχολίασε.
Είπε, μάλιστα, ότι τα Κέντρα Κοινότητας θα βοηθήσουν πάρα πολύ την πανελλαδική εφαρμογή του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης, του προγράμματος που αυτή τη στιγμή “τρέχει” πιλοτικά σε 30 δήμους σε όλη τη χώρα και από τον Ιανουάριο του 2017 θα εφαρμοστεί πλέον σε όλους τους δήμους της επικράτειας. Για τον τρόπο με τον οποίο προέκυψαν οι 254 δήμοι όπου θα γίνουν τα πρώτα Κέντρα Κοινότητας, διευκρίνισε ότι επειδή δημιουργούνται σε συνεργασία του υπουργείου με τις Περιφέρειες, οι οποίες είχαν ήδη εγκεκριμένους προϋπολογισμούς για στρατηγικές κοινωνικής ένταξης, «υπάρχουν περιφέρειες όπου σε όλους τους δήμους μπορούν και ιδρύονται Κέντρα κοινότητας και υπάρχουν και περιφέρειες όπου οι δήμοι με κάτω από 10.000 κατοίκους που έχουν και μικρότερες ανάγκες και λιγότερο πληθυσμό να απευθυνθεί στα Κέντρα Κοινότητας δεν περιλαμβάνονται. Έτσι προέκυψε αυτός ο αριθμός των 254 σε έναν αριθμό δήμων 320 περίπου πανελλαδικά».
Σχετικά με το προσωπικό που θα απασχοληθεί στα Κέντρα, τόνισε ότι καθώς πρόκειται για μια καινούρια δομή και όχι για συνέχεια προηγούμενων προγραμμάτων θα προσληφθεί προσωπικό εξαρχής, και συγκεκριμένα 1.450 άτομα σε όλη την Ελλάδα. «Έχει ληφθεί μέριμνα ώστε στα κριτήρια τα οποία θα εφαρμοστούν κατά τη διαδικασία των προσλήψεων με όρους ΑΣΕΠ να υπάρξει μοριοδότηση αρκετά μεγάλη για την εμπειρία από δομές κοινωνικής προστασίας και κοινωνικής ένταξης. Αυτό σημαίνει ότι τα άτομα που δούλευαν σε αυτές τις δομές θα έχουν αυξημένες πιθανότητες να επαναπροσληφθούν σε μία από τις καινούριες δομές, είτε είναι Κέντρα Κοινότητας είτε είναι πάλι δομές αντιμετώπισης της φτώχειας», προσέθεσε.
Η κ. Κάιλα γνωστοποίησε ακόμη ότι σε δήμους που έχουν θύλακες Ρομά τα Κέντρα Κοινότητας διευρύνονται όσον αφορά το προσωπικό τους, ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν και τις ειδικές ανάγκες αυτής της κατηγορίας πληθυσμού. Κάλεσε, τέλος, τους δήμους να ενημερωθούν από τη σελίδα της ΕΕΤΑΑ για το υλικό που έχει αναρτηθεί εκεί και θα τους διευκολύνει να υποβάλλουν τις προτάσεις τους στις Περιφέρειες.




http://www.aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.