!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Γ.Πατούλης-Πρόεδρος ΚΕΔΕ: «Αναγκαίο να βρεθεί μία μόνιμη, κοινά αποδεκτή, λύση για τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» Πρόταση Προέδρου της ΚΕΔΕ να συσταθεί μία επιτροπή με τη συμμετοχή νομικών εκπροσώπων όλων των πλευρών για οριστική λύση στο πρόβλημα


Την πάγια θέση της ΚΕΔΕ πως είναι απολύτως απαραίτητη η διασφάλιση της απρόσκοπτης συνέχισης του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», με ταυτόχρονη διασφάλιση απασχόλησης του υφισταμένου προσωπικού διατύπωσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης κατά τη συνάντηση που πραγματοποίησε με τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Π. Κουρουμπλή, την Αν. υπουργό Εργασίας Θ. Φωτίου και τη συμμετοχή εκπροσώπων των εργαζομένων του προγράμματος.
Ο κ. Πατούλης χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι διασφαλίστηκε η απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του προγράμματος, με κρατική χρηματοδότηση, μέχρι το 2018.
Ωστόσο, όπως επισήμανε στους δύο υπουργούς, πρέπει να αναζητηθεί μια μόνιμη, κοινά αποδεκτή λύση για τους εργαζόμενους οι οποίοι, όπως ανέφερε, με την αφοσίωση και τις άοκνες προσπάθειες τους στηρίζουν και επικοινωνούν τα οφέλη του προγράμματος στην κοινωνία.
Σε αυτή την κατεύθυνση διατύπωσε την πρόταση η οποία και έγινε αποδεκτή, να συσταθεί μία επιτροπή με τη συμμετοχή των νομικών συμβούλων της ΚΕΔΕ, του υπουργείου Εσωτερικών αλλά και των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» προκειμένου να επεξεργαστούν από κοινού νομοθετικές προτάσεις που θα δώσουν οριστική λύση στο πρόβλημα.
Οι προτάσεις στις οποίες θα καταλήξει η επιτροπή θα συζητηθούν σε μία νέα συνάντηση της ΚΕΔΕ και εκπροσώπων των εργαζομένων με την πολιτική ηγεσία των υπουργείων Εσωτερικών και Εργασίας, στα τέλη Αυγούστου.
Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε τα εξής:
«Μαζί με τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα διαμορφώνουμε ένα κοινό μέτωπο για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους.
Δεν μπορεί η κεντρική διοίκηση να μετατοπίζει τις ευθύνες της στους Δήμους. Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», το οποίο ξεκίνησε με πρωτοβουλία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επιτελεί κοινωνικό έργο καθώς προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες σε όλους τους συμπολίτες μας που δεν έχουν τη δυνατότητα εύκολης πρόσβασης στις δομές υγείας. Οφείλουμε να το προστατεύσουμε. Η ΚΕΔΕ εμμένει στην σταθερή θέση της πως είναι απαραίτητη η ομαλή συνέχιση του προγράμματος αλλά η διασφάλιση των θέσεων εργασίας όλων των εργαζόμενων».
Κατά τη συνάντηση από πλευράς ΚΕΔΕ, εκτός από τον Πρόεδρο Γ. Πατούλη, συμμετείχαν ο Δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών και μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ Σ. Δανιηλίδης, το  Μέλος της Επιτροπής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας και Δημοτική Σύμβουλος Καλαμαριάς Μ. Παυλίδου, η Νομικός της ΚΕΔΕ Ν. Αλεξίου και η Διευθύντρια Επεξεργασίας Πολιτικών της Τ.Α Χ. Μανάρα.



ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τηλ.: 2132147514, 2132147540, Fax: 2103899651, Email : info@kedke.grkedkegr@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.