!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΟΕ-ΟΤΑ: «Πράσινοι» vs «κόκκινοι» για τους συμβασιούχους –Τι δεσμεύθηκε ο Βερναρδάκης

Οξεία επίθεση κατά του «κόκκινου» Συνδικάτου ΟΤΑ για το ποιος πέτυχε θετικές ρυθμίσεις για τους συμβασιούχους εξαπολύει η «πράσινη» Συνδικαλιστική Ανατροπή που έχει την πλειοψηφία στην ΠΟΕ-ΟΤΑ. Στο επίκεντροτο άρθρο 20 του ν/σ του υπουργείου Εσωτερικών σύμφωνα με το οποίο δίνεται η δυνατότητα επιστροφής στην εργασία και μονιμοποίησης περίπου τριών χιλιάδων συμβασιούχων. Παράλληλα η Συνδικαλιστική Ανατροπή στην ανακοίνωσή της αποκαλύπτει ότι κατά την πρόσφατη συνάντησή τους ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναρδάκης δεσμεύθηκε «πως η σχετική Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (Ν.Σ.Κ.) για τους εργαζόμενους με δικαστική απόφαση που δεν κατείχαν το τυπικό προσόν της κατηγορίας που εργάζονται ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΔΕΚΤΗ από το Υπουργείο!!!»
 Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Από τον Ιούνιο του 2015 και με αφορμή την μη κατάταξη των εργαζομένων της καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων που σε εντολή αμετάκλητης δικαστικής απόφασης η εργασιακή τους σχέση μετατράπηκε σε Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου, η Ομοσπονδία προχώρησε σε αλλεπάλληλες παρεμβάσεις, έγγραφες και προφορικές (αριθμ. πρωτ.: 672/4-6-2015, 1154/18-11-2015) στο Υπουργείο Εσωτερικών για την επίλυση του προβλήματος κατάταξης εργαζομένων χωρίς το τυπικό προσόν.
Αποτέλεσμα των παρεμβάσεων της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ήταν όχι μόνο η δέσμευση των αρμοδίων αλλά και η ενσωμάτωση στο προσχέδιο του πολυνομοσχεδίου για τη Τοπική Αυτοδιοίκηση σχετική διάταξης. Δέσμευση που υλοποιείται μιας και στο υπό διαβούλευση Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών συμπεριλαμβάνεται εκ νέου η σχετική διάταξη, ενώ και στην συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Χριστόφορο Βερναρδάκη δεσμεύτηκε ξεκάθαρα πως η σχετική Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (Ν.Σ.Κ.) για τους εργαζόμενους με δικαστική απόφαση που δεν κατείχαν το τυπικό προσόν της κατηγορίας που εργάζονται ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΔΕΚΤΗ από το Υπουργείο!!!
Εντελώς απροσδόκητα, στις 4 Αυγούστου 2016 και ενώ είναι γνωστές σε όλους οι ενέργειες της Ομοσπονδίας που αρμοδίως έκανε και οι δεσμεύσεις του Υπουργείου, γίναμε γνώστες του Δελτίου Τύπου του Συνδικάτου Ο.Τ.Α. το οποίο μας ενημερώνει πως για το εν λόγω ζήτημα παρενέβη στο Υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου, «…όπως έχει δεσμευτεί στο παρελθόν να φέρει νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να δοθεί λύση στο θέμα…».
Επίσης, μας ενημερώνουν (!!!) πως ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών (χωρίς να μας πουν ποιος) «…δήλωσε ότι δεσμεύεται για τους χωρίς  τυπικό προσόν ότι θα υπάρξει ρύθμιση στο νομοσχέδιο σκούπα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και θα τακτοποιηθεί το θέμα…».
Θα δίναμε θερμά συγχαρητήρια αν δεν γνωρίζουμε ήδη πως πρόκειται για μια ακόμη επικοινωνιακού τύπου δήθεν παρέμβαση του Συνδικάτου Ο.Τ.Α. που προσπαθεί να καπηλευθεί την προσπάθεια που συνολικά η Ομοσπονδία έκανε για να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα.
Δεν μπορούν και δεν θα τους επιτρέψουμε να κοροϊδέψουν κανένα!!! Τελικά ο επικοινωνιακός τακτικισμός, η υποκρισία, ο λαϊκισμός και ο φαρισαϊσμός δεν αποτελούν προνόμιο μόνο της συγκυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ.
Υιοθετούνται χωρίς δεύτερη σκέψη από τους συναδέλφους του Συνδικάτου Ο.Τ.Α. αδιαφορώντας για το συμφέρον των εργαζομένων που προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν!!! ΜΑΤΑΙΩΣ… ΘΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΑΜΕ ΕΜΕΙΣ.
Και επειδή ούτε εμείς, ούτε οι εργαζόμενοι έχουν μνήμη χρυσόψαρου, θυμίζουμε πως σήμερα, οι συνάδελφοι του Συνδικάτου Ο.Τ.Α., καταγγέλλουν την συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. για την προσπάθεια κατάργησης του ειδικού συνταξιοδοτικού καθεστώς (Β.Α.Ε.) των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. (Ν.3660/2008) όταν το 2008 κατήγγειλαν την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. για «ξεπούλημα του κλάδου» για την ένταξή τους στο καθεστώς των Β.Α.Ε. Τακτική που ζημίωσε όσους εργαζόμενους τους άκουσαν, τους πίστεψαν και δεν εντάχθηκαν στο ειδικό καθεστώς.


http://www.aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.