!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Αποσύρεται το ν/σ για τους ΟΤΑ –Τι θα το αντικαταστήσει

Προς οριστική απόσυρση βαίνει με την υπάρχουσα μορφή του, το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τους ΟΤΑ που είχε συνταχθεί από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, επιβεβαιώνοντας σχετικό ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr, από τον περασμένο Αύγουστο. 
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εσωτερικών, στις προθέσεις του νέου υπουργού Πάνου Σκουρλέτη, είναι να αποσύρει σε πρώτη φάση το νομοσχέδιο όπως αυτό είχε κατατεθεί για διαβούλευση από τον πρώην ΥΠΕΣΔΑ Π. Κουρουμπλή.
Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, στη συνέχεια θα προωθηθούν για νομοθέτηση μέσω τροπολογιών και (άλλων κοινοβουλευτικών διαδικασιών) μια σειρά από ρυθμίσεις που αφορούν την επίλυση κατεπειγόντων θεμάτων των ΟΤΑ και των εργασιακών σχέσεων των υπαλλήλων τους.
Τελικός στόχος της ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών είναι να καταθέσει ένα νέο νομοσχέδιο τους πρώτους μήνες του 2017 για τους ΟΤΑ, αφού πρώτα θα έχει ολοκληρωθεί το έργο της αρμόδια επιτροπής του υπουργείου για την αναμόρφωση του “Καλλικράτη” και θα έχει καταλήξει σε πόρισμα για τις αναγκαίες αλλαγές στην Αυτοδιοίκηση. Μόνο τότε θα δοθεί σε «δημόσια διαβούλευση», όπως ανέφεραν έγκυρες πηγές.
Ωστόσο προς το παρόν δεν έχει αποφασιστεί αν, ότι έχει απομείνει από σχέδιο νόμου Κουρουμπλή, θα κατατεθεί αυτόνομο (σ.σ. το λιγότερο πιθανό) ή θα ενταχθεί σε ένα ευρύτερο πολυνομοσχέδιο (σ.σ. το πιθανότερο) που θα αφορά τις θεσμικές αλλαγές του Καλλικράτη.
Το δημοσίευμα της aftodiokisi.gr και το ελλιπές νομοσχέδιο
Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι το πολυνομοσχέδιο Κουρουμπλή είχε δοθεί στη δημοσιότητα, και μάλιστα σε δύο βερσιόν, από τον περασμένο Μάιο αλλά κατατέθηκε σε δημόσια διαβούλευση μόλις στα τέλη Αυγούστου, λίγες ημέρες μετά από δημοσίευμα της aftodioikisi.gr, σύμφωνα με το οποίο υπήρχαν αντιδράσεις από βουλευτές, στελέχη και υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεν το είχαν εγκρίνει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αλλά και οι θεσμοί. “Με αυτά και με αυτά η εκτίμηση είναι ότι το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών (ή ότι απομείνει από αυτό) δεν πρόκειται να ψηφιστεί πριν το Σεπτέμβριο, Οκτώβριο. Ωστόσο, εκεί υπάρχει σοβαρός αντίλογος που υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση πρέπει να περιμένει έως το τέλος του χρόνου που θα δημοσιοποίησει το πόρισμά της η Επιτροπή για την Αυτοδιοίκηση ώστε οι αλλαγές να είναι συνολικές και με κεντρικό προσανατολισμό. Αλλαγές, που πολλοί μέσα στην κυβέρνηση υποστηρίζουν ότι θα τις υποστηρίξει άλλη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, καθώς θα έχει προηγηθεί ανασχηματισμός…”, κατέληγε, τότε, το ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr. 
Το τελευταίο, αυτό, σημείο ήταν που, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, είχε οδηγήσει τον πρώην υπουργό Εσωτερικών Π. Κουρουμπλή να ασκήσει αφόρητη πίεση να κατετεθεί σε δημόσια διαβούλευση έστω και ελλιπές το νομοσχέδιο, προκειμένου, μεταξύ άλλων, να διασκεδάσει τις εντυπώσεις ότι βρίσκεται σε διαδικασία εξόδου από την πλατεία Κλαυθμώνος.
Πλέον ο νέος υπουργός Π. Σκουρλέτης, έχοντας στα χέρια του περισσότερο μια συρραφή διατάξεων παρά ένα ενιαίο νομοσχέδιο, καλείται να προχωρήσει άμεσα σε αποφάσεις και ενέργειες, καθώς η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να φέρει νόμο που θα επιλύει μια σειρά από καυτά θέματα που αφορούν τους δημοτικούς υπαλλήλους αλλά και τη λειτουργία των δήμων.


http://www.aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.