!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

....ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΣΤΑΥΡΩΣΗ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ....!


 
Πασχαλινές δέξου ευχές 
απ την καρδιά βγαλμένες
Όλες οι μέρες της ζωής 
να είναι αναστημένες
 


Το Θείο φως της Ανάστασης
να’ χεις για συντροφιά σου
Κι άγγελοι να ‘ναι δίπλα σου
σ΄όλα τα βήματά σου
 
 
Το Θείο φως της Ανάστασης
να λάμψει στη ζωή σου
Κι όλου του κόσμου οι χαρές
να’ ναι πάντα μαζί σου
 
  
Όταν με φως Ανάστασης
ανάψεις το κερί σου
Κάθε αχτίνα μια χαρά
να γίνει στη ζωή σου
 


Να φέρει η Ανάσταση 
στον κόσμο τη γαλήνη
στις χώρες που σκοτώνονται 
να φέρει την Ειρήνη
 
 
Εύχομαι η Ανάσταση 
καρδιές να μαλακώσει
το αύριο καλύτερο 
μπορεί να ξημερώσει
 
 
Η φλόγα της Ανάστασης
να ανάψει στην καρδιά σου
Για να κρατήσει ζωντανά
όλα τα όνειρά σου


 
 



Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

ΕΕΤΑΑ - Α' ΔΟΣΗ (01/01/2016 - 31/12/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕΔΕ ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ


Γ.Πατούλης: «Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» επιτελεί κοινωνικό έργο. Καλούμε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στους εργαζόμενους και να διασφαλίσει νομοθετικά τις θέσεις εργασίας τους»

Την πεποίθηση πως είναι απολύτως απαραίτητη και επιτακτική η διασφάλιση της απρόσκοπτης συνέχισης του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» διατύπωσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας της ΚΕΔΕ, όπου παρέστησαν και εκπρόσωποι των εργαζομένων στο πρόγραμμα.

Κατά τη συνεδρίαση κατατέθηκαν προς την ΚΕΔΕ τα αιτήματα των εργαζομένων στο πρόγραμμα, με αιχμή την καθυστέρηση των δεδουλευμένων αλλά και τους τρόπους διασφάλισης των θέσεων εργασίας τους.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Πατούλης τόνισε πως η ΚΕΔΕ μαζί με τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα, διαμορφώνουν ένα κοινό μέτωπο για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους.
Ειδικότερα ανακοίνωσε πως θα συσταθεί κοινή ομάδα εργασίας η οποία θα απαρτίζεται από εκπροσώπους της ΚΕΔΕ και των εργαζομένων στο πρόγραμμα, με αντικείμενο την επεξεργασία και ακολούθως την κατάθεση στο αρμόδιο υπουργείο Εργασίας, προτάσεων που θα έχουν στόχο  την εξασφάλιση της σταθερής ροής χρηματοδότησης του προγράμματος αλλά και τη διασφάλιση  των θέσεων εργασίας.

Αναφερόμενος στο θέμα της καθυστέρησης των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους του προγράμματος ο κ. Πατούλης διαβεβαίωσε πως θα υπάρξει συνάντηση με το υπουργείο Εργασίας προκειμένου να βρεθεί λύση, επισημαίνοντας πως δεν μπορούν να είναι στον «αέρα» οι εργαζόμενοι που με την αφοσίωση και τις άοκνες προσπάθειες τους, στηρίζουν και επικοινωνούν τα οφέλη του προγράμματος στην κοινωνία.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, ολοκληρώνοντας την εισήγηση του, κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να δείξει έμπρακτα τη βούληση της για την απρόσκοπτη συνέχιση του προγράμματος επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: « Δεν μπορεί η κεντρική διοίκηση να μετατοπίζει τις ευθύνες της στους Δήμους. Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», το οποίο ξεκίνησε με πρωτοβουλία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επιτελεί κοινωνικό έργο καθώς προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες σε όλους τους συμπολίτες μας που δεν έχουν τη δυνατότητα εύκολης πρόσβασης στις δομές υγείας. Οφείλουμε να το προστατεύσουμε».


Υπογράφηκε η Προγραμματική Σύμβαση για το «Βοήθεια στο Σπίτι»


Υπογράφηκε η Προγραμματική Σύμβαση, μεταξύ του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ και της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) Α.Ε., για το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», της περιόδου 1/1/2016 – 31/12/2016.
Η χρηματοδότηση του προγράμματος προέρχεται από: α) το λογαριασμό της  Εισφοράς  Αλληλεγγύης Συνταξιούχων, που τηρείται στο Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ), ύψους σαράντα εκατομμυρίων (40.000.000) ευρώ, β) τον τακτικό προϋπολογισμό του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και ειδικότερα τον Ειδικό Φορέα 33 – 220, ύψους πέντε εκατομμυρίων (5.000.000) ευρώ, γ) την ειδική εισφορά ασφαλισμένων, που θεσμοθετήθηκε με το άρθρο 138 του ν. 4052/2012 (Α ́ 41) για  τη χρηματοδότηση του Προγράμματος «Κατ’ οίκον Φροντίδα Συνταξιούχων» (ΙΚΑ - ΕΤΑΜ), ύψους δεκατεσσάρων εκατομμυρίων (14.000.000) ευρώ και δ) τον τακτικό προϋπολογισμό  του Υπουργείου Εσωτερικών, ύψους ενός εκατομμυρίου (1.000.000) ευρώ.
«Η ΕΕΤΑΑ κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για την όσο πιο έγκαιρη εκκίνηση του Προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι".
Διαβεβαιώνουμε όλους τους εξυπηρετούμενους ότι θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για την απρόσκοπτη υλοποίησή του», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε.


http://www.epoli.gr

Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Τροπολογία: Τι αλλάζει στην καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας


Με την προς ψήφιση τροπολογία τροποποιούνται διατάξεις του ν. 4354/2015 σχετικά με τους όρους καταβολής του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.
Ειδικότερα, προβλέπεται εφεξής η καταβολή του στους δικαιούχους χωρίς τους περιορισμούς που ισχύουν σήμερα [δηλαδή μόνο στους υπαλλήλους που τελούν σε κανονική άδεια καθώς και σε αυτούς που τελούν σε βραχυχρόνια αναρρωτική άδεια έως έξι (6) μέρες κατ’ έτος], πλην της αναφερόμενης περίπτωσης, για όσους δηλαδή έχουν πλήρη απαλλαγή από τα καθήκοντα ή την εργασία τους για συνδικαλιστικούς λόγους.
Τροπολογία – προσθήκη
Στο σχέδιο νόμου “Αγροτικοί συνεταιρισμοί, μορφές συλλογικής οργάνωσης του αγροτικού χώρου και άλλες διατάξεις.”
ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ
Με την παρούσα διάταξη διασφαλίζεται ο κοινωνικός χαρακτήρας της επιδοματικής πολιτικής. Ο νομοθέτης, στο πλαίσιο της ρυθμιστικής του λειτουργίας θέσπισε τις κατηγορίες των δικαιούχων υπαλλήλων, οι οποίοι λαμβάνουν το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, καθώς και τους όρους, υπό τους οποίους αυτό χορηγείται.
Τονίζεται ότι με την παρούσα διάταξη θεσπίζεται η διατήρηση της καταβολής του σχετικού επιδόματος στις περιπτώσεις της χορήγησης των νομίμως θεσμοθετημένων αδειών, δεδομένου ότι αυτές έχουν χορηγηθεί, προκειμένου η Πολιτεία να ανταποκριθεί σε βασικές της υποχρεώσεις, όπως η αναγκαία ανάπαυση των υπαλλήλων, η προστασία της μητρότητας, της οικογένειας και της παιδικής ηλικίας, οι ανάγκες επανεκπαίδευσης των υπαλλήλων κ.λπ.. Συνεπώς, η θέσπιση των ανωτέρω αδειών δεν είναι δυνατόν να συνεπάγεται αρνητική επίπτωση στις αποδοχές του υπαλλήλου.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΔΙΑΤΑΞΗ 
Άρθρο…
Τροποποίηση διατάξεων ν. 4354/2015
Το άρθρο 18 του ν.4354/2015 (Α’176) τροποποιείται ως εξής:
«Το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας της παρ. 1 του άρθρου 15 του ν. 4024/2011 εξακολουθεί να καταβάλλεται στο ίδιο ύφος, με τους ίδιους όρους και με τις ίδιες προϋποθέσεις στους δικαιούχους που έχουν οριστεί με τις υπουργικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί κατ’ εξουσιοδότηση των ανωτέρω διατάξεων, καθώς και αυτών του άρθρου 67 του ν. 4235/2014 (Α’ 32), εκτός από τις περιπτώσεις πλήρους απαλλαγής από τα καθήκοντα ή την εργασία τους για συνδικαλιστικούς λόγους, με την επιφύλαξη της επικείμενης ευθυγράμμισης του σχετικού καθεστώτος με την αντίστοιχη ευρωπαϊκή νομοθεσία έως τις 31.12.2017.»

Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΤΟΝΊΣΤΙΚΟΥ 15/4/2016



Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του πανελλήνιου Συντονιστικού Βοήθεια στο Σπίτι μέσα στο προγραμματισμένο διήμερο δράσεων 14 και 15 Απριλίου. Την πρώτη μέρα συνεδρίασης κατατέθηκαν προτάσεις των Σωματείων προς συζήτηση και αξιολόγηση για την περαιτέρω δράση των Σωματείων σχετικά με το εργασιακό μας μέλλον καθώς και τη λειτουργία του ΒΣΣ.
Παράλληλα έγιναν επικοινωνίες με το Υπουργείο εργασίας και την ΕΕΤΑΑ όπου ασκήθηκε πίεση προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες και να πληρωθούν οι εργαζόμενοι το συντομότερο δυνατό.  Στη συνέχεια με πρωτοβουλία του Βουλευτή Σωκράτη Βαρδάκη, έγινε συνάντηση του πανελλήνιου Συντονιστικού ΒΣΣ με τονΥπουργό Εσωτερικών κ. Κουρουμπλή.
Στη συνάντηση αυτή ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι η χρηματοδότηση για το Βοήθεια στο Σπίτι είναι διασφαλισμένη μέχρι το 2018 χωρίς όμως στην παρούσα φάση  να δεσμευτεί για το μέλλον των εργαζομένων.
Από πλευράς της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Φωτίου, καμιά αλλαγή δεν έχει υπάρξει σε σχέση με την τελευταία συνάντηση όπου έγινε λόγος για νέο πρόγραμμα μέσω ΕΣΠΑ και προκήρυξη των θέσεων εργασίας.
Τη δεύτερη μέρα έγιναν οι προγραμματισμένες συναντήσεις στη Βουλή με Βουλευτές όλων των κομμάτων για ενημέρωση και παράδοση ψηφίσματος. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με: ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ, ΑΝΕΛ, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, ΠΟΤΑΜΙ, ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Συνάδελφοι, αξιολογώντας την όλη κατάσταση θεωρούμε ότι όλοι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να είναι σε ετοιμότητα και εγρήγορση ανά πάσα στιγμή, γιατί απ' ότι φαίνεται "κάποιοι" σχεδιάζουν  για εμάς χωρίς εμάς !!!!!!!!

Επαφές του Πανελλήνιου Συντονιστικού "Βοήθεια στο Σπίτι" με εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων στη Βουλή των Ελλήνων.












Στον Β. Κόκκαλη εργαζόμενοι του «Βοήθεια στο Σπίτι»


Στον Β. Κόκκαλη εργαζόμενοι του «Βοήθεια στο Σπίτι»
Με εκπροσώπους των εργαζομένων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» συναντήθηκε σήμερα στα γραφεία του Κινήματος στη Βουλή, ο βουλευτής Λάρισας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Βασίλης Κόκκαλης.
Οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν τον κ. Κόκκαλη ότι  καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ, ωστόσο συνεχίζουν να εργάζονται με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου. Εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο να επαναπροκηρυχθούν οι θέσεις εργασίας για το πρόγραμμα  και ζήτησαν τη στήριξη ώστε να μετατραπούν οι υφιστάμενες  συμβάσεις σε αορίστου χρόνου.
Από την πλευρά του ο κ. Κόκκαλης εξήρε το σημαντικό κοινωνικό έργο που επιτελούν σε όλη τη χώρα  οι 3.500 εργαζόμενοι του προγράμματος και επεσήμανε ότι πρέπει να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας έτσι ώστε να συνεχισθεί η στήριξη και η βοήθεια που παρέχεται  σε αδύναμους πολίτες, ηλικιωμένους και ΑΜΕΑ.


http://www.larissanet.gr

Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Μπαλαούρα για ρύθμιση των ΟΤΑ


ΠΑΣΧΑ ΧΩΡΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΄΄ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΄΄

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟΜΝΗΜΑ  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

ΠΑΣΧΑ ΧΩΡΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ
ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΄΄ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΄΄

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ για άλλη μια φορά παραμένουμε αρκετοί εργαζόμενοι του «Βοήθεια στο Σπίτι» ενόψει Πάσχα με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους και τις οικογένειές μας. Οι 3500 εργαζόμενοι είχαμε τονίσει στα συναρμόδια Υπουργεία από τις αρχές του περασμένου Δεκέμβρη ότι θα έπρεπε να μεριμνήσουν έγκαιρα για την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης καθώς οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούνται από την υπογραφή της έως την καταβολή των δεδουλευμένων μας είναι χρονοβόρες.
Οι διαβεβαιώσεις που είχαμε λάβει τότε από την Αναπληρωτή Υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ.Φωτίου ήταν ότι θα πραγματοποιούνταν όλες οι απαραίτητες ενέργειες στην ώρα τους , κάτι που δυστυχώς δεν έγινε. Μάλιστα, σε συνάντησή μας στις 10 Μαρτίου2016 είχαμε πάλι επισημάνει την καθυστέρηση στις διαδικασίες αλλά φάνηκε ότι δεν «ίδρωσε» το αυτί κανενός .Αντίθετα , αποκαλύφτηκε ο εμπαιγμός όλων , δεδομένου ότι ενώ μας διαβεβαίωναν ότι έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες σχετικά με την Προγραμματική Σύμβαση ανακαλύψαμε ότι δεν ίσχυε τίποτα από αυτά….
Έτσι φτάσαμε λίγο πριν το Πάσχα στο ίδιο αποτέλεσμα: ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ !!!
Αναλγησία και εμπαιγμός δυστυχώς από την πολιτεία για άλλη μια φορά που δεν νοεί να καταλάβει ότι οι εργαζόμενοι προσφέρουμε ανελλιπώς τις υπηρεσίες μας ,είμαστε άνθρωποι , είμαστε εργαζόμενοι και όχι είλωτες, με οικογένειες και υποχρεώσεις και ότι το κράτος οφείλει να μας καταβάλει τα δεδουλευμένα μας εγκαίρως.
Την ευθύνη για την μη καταβολή των δεδουλευμένων μας έχει και η ΚΕΔΕ που εκπροσωπεί του Δήμους και δεν μερίμνησε με τις παρεμβάσεις της προς τα Υπουργεία να προχωρήσουν οι διαδικασίες που αφορούν την ροή της χρηματοδότησης προς τους Φορείς Υλοποίησης του ΄΄Βοήθεια στο Σπίτι΄΄ , ξεχνώντας ότι οι συμβάσεις εργασίας μας συνάπτονται με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Τόσα χρόνια είμαστε θεατές στο ίδιο έργο , αφού καμία κυβέρνηση και κανένας αρμόδιος δεν έπραξε έτσι ώστε οι πληρωμές μας για τις υπηρεσίες που παρέχουμε να γίνονται στην ώρα τους, αποτέλεσμα της προχειρότητας και της απαξίωσης απέναντι σε έναν θεσμό που προσφέρει τα μέγιστα σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
Υποτίθεται ότι η παρούσα ηγεσία είχε δεσμευτεί ότι θα βρεθεί ο τρόπος και θα τελειώσουν διαπαντός όλα τα προβλήματα που διέπουν τη λειτουργία του «Βοήθεια στο Σπίτι» εδώ και 15 χρόνια.
Υποτίθεται ότι η παρούσα ηγεσία είχε δεσμευτεί ότι το «Βοήθεια στο Σπίτι» και οι εργαζόμενοι σε αυτό ΘΑ εξασφαλιστούμε μόνιμα και ΘΑ πάψει η ομηρία μας καθώς και η ανασφάλεια των χιλιάδων εξυπηρετούμενων.
Τα συναρμόδια Υπουργεία ΑΝΤΙ να λαμβάνουν υπόψη τους τις προεκλογικές δεσμεύσεις τους ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ την αποδόμηση του «Βοήθεια στο Σπίτι» και την καρατόμηση των εργαζομένων.
Οι εργαζόμενοι δηλώνουμε ότι έχουμε προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ , καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες , έχουμε την τεχνογνωσία και την εμπειρία ώστε να στηρίξουμε το κοινωνικό κράτος και μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις προκλήσεις της σύγχρονης κοινωνίας και των αναγκών της.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
• Την μόνιμη θεσμική κατοχύρωση του υπάρχοντος προσωπικού καθώς παρέχουμε ένα έργο το οποίο είναι μόνιμο, το οποίο έγινε χθες, γίνεται σήμερα και πρέπει να συνεχιστεί και αύριο.
• Την δημιουργία Διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών σε κάθε Δήμο και στελέχωση των υπηρεσιών αυτών με την ενσωμάτωση του έμπειρου και εξειδικευμένου προσωπικού που ήδη εργάζεται επί σειρά ετών στις κοινωνικοπρονοιακές δομές (Βοήθεια στο σπίτι κ.λπ.).
• Την άμεση και έγκαιρη καταβολή των δεδουλευμένων μας καθώς εξακολουθούμε να μένουμε απλήρωτοι στην πλειοψηφία μας.
• Τα συνταγματικά κατοχυρωμένα κοινωνικά δικαιώματα να λειτουργήσουν ως φραγμός σε μία διαδικασία αποδόμησης και ιδιωτικοποίησης του «Βοήθεια στο Σπίτι», του κοινωνικού κράτους.


Οι Σύλλογοι και τα Σωματεία των Εργαζομένων